Staklenici Naslovna 1210x642 - КОМПАНИЈА "МОНАРХ" ПРЕДСТАВИЛА ПРОЈЕКАТ "У МАЧВУ СТИЖУ СТАКЛЕНИЦИ И ..." - УВОД У ВЕЛИКУ ИНВЕСТИЦИЈУ У БОГАТИЋУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

КОМПАНИЈА „МОНАРХ“ ПРЕДСТАВИЛА ПРОЈЕКАТ „У МАЧВУ СТИЖУ СТАКЛЕНИЦИ И …“ – УВОД У ВЕЛИКУ ИНВЕСТИЦИЈУ У БОГАТИЋУ

pin - КОМПАНИЈА "МОНАРХ" ПРЕДСТАВИЛА ПРОЈЕКАТ "У МАЧВУ СТИЖУ СТАКЛЕНИЦИ И ..." - УВОД У ВЕЛИКУ ИНВЕСТИЦИЈУ У БОГАТИЋУ

Стручни тим компаније „Монарх“ д.о.о. из Београда  данас је  председнику општине Милану Дамњановићу и општинском руководству представио пројекат под називом „У Мачву стижу стакленици и …“, који представља увод у њихову велику инвестицију у општину Богатић.

Пројектом је предвиђено да се формира хортикултурни центар на површини од пет хектара са стакленицима за производњу поврћа у затвореном простору, а пре свега, производњу парадајза са предвиђеним приносом од 600 до 700 тона по хектару који би представљао најинтензивнији начин производње одређених усева.

У оквиру центра би постојале мини ботаничке баште и расад. Идеја је да се развије производња и у пластеницима и успостави сарадња са кооперантима који би могли да лакше пласирају своје производе на тржиште.

Такође, саставни делови овог пројекта су постојање истраживачко едукативног центра и сарадња са Београдским универзитетом, пољопривредним факултетима, различита истраживања, израда пројеката и едукације.

Други део пројекта се односи на изградњу мањег ексклузивног велнес центра са аква парком и пратећим садржајем који би се простирао на површини од четири хектара и који би употпунио туристичку понуду наше општине.

Предвиђено је запослење минимум петнаест радника по хектару који би били ангажовани на паковању производа, а остали би били запослени у производњи и администрацији.

Већ у овој години инвеститор планира са почетком радова, а од 2022. године да се интензивира производња и да се постепено развија у следећих неколико година.

Related Images: