Toplovod februara Naslovna 1210x642 - РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ БОГАТИЋ О ГЕОТЕРМАЛНИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА И ИНВЕСТИЦИЈАМА У ОБНОВЉИВЕ ИЗВОРЕ ЕНЕРГИЈЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ БОГАТИЋ О ГЕОТЕРМАЛНИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА И ИНВЕСТИЦИЈАМА У ОБНОВЉИВЕ ИЗВОРЕ ЕНЕРГИЈЕ

pin - РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ БОГАТИЋ О ГЕОТЕРМАЛНИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА И ИНВЕСТИЦИЈАМА У ОБНОВЉИВЕ ИЗВОРЕ ЕНЕРГИЈЕ

Дана 04.02.2021. године одржан је радни састанак руководства општине Богатић, на челу са председником општине Богатић Миланом Дамњановићем са начелником Мачванског управног округа господином Владаном Красавцем и са проф. др Дејаном Миленићем са Рударско геолошког факултета у Београду.

– На самом састанку смо имали конструктивну расправу у којој су сви учесници узели активно учешће и где смо се дотакли мноштва тема значајних за нашу општину, њену привреду и наравно све грађане. Анализа тренутног стања, планирање и реализација будућих инвестиција у области обновљивих извора енергије, односно геотермалних потенцијала с којима раполажемо. До сада постигнуто, предности и мане урађеног, отклањање уочених недостатака, шта је све потребно за даље улагање у овој области, које нам све могућности стоје на располагању, вредност и рокови за све оно што нас чека у будућности и томе слично.

Процена тренутног стања енергетске ефикасности Дома здравља у Богатићу и могућност његове топлификације из постојеће мреже којом се загревају остале јавне установе, као и прикључење Културно-образовног центра Богатић, као и народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић на топловод су такође били део дискусије.

Усвајање новог закона о обновљивим изворима енергије у Народној скупштини Републике Србије који се очекује у најскоријем периоду ће бити изванредна развојна шанса за нашу општину. По први пут ће држава подстицати улагање у геотоплане и тиме ће се створити прилика за озбиљан напредак оних средина које располажу са тим потенцијалима, а општина Богатић се по том основу налази на самом врху.

Наша идеја и визија је да се у наредном периоду уради студија изводљивости за насељено место Богатић са бушотине ББ2 и да се након тога крене у процес топлификације читавог насељеног места Богатић. Искрено верујем да ћемо успети у тој намери – изјавио је председник општине Богатић Милан Дамњановић.

Related Images: