Dan drzavnosti 1150x642 - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЧЕСТИТАО СУГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЧЕСТИТАО СУГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ

pin - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЧЕСТИТАО СУГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ
-У XXI веку савремена српска држава води битке подједнако важне за будућност земље, као што су то чинили и наши преци – истакао је, поред осталог у честитики грађанима општине Богатић поводом Дана државности Србије председник Општине Богатић Милан Дамњановић

Поводом данашњег празника, Дана државности Србије, председник Општине Богатић Милан Дамњановић упутио је честитку следеће садржине:

Поштовани суграђани,

Честитам вам Сретење – Дан државности Републике Србије. Данас је велики и посебан дан за све грађане наше земље јер сви заједно славимо слободу и настанак модерне српске државе.

Milan Damnjanovic veb sajt opstine Bogatic - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЧЕСТИТАО СУГРАЂАНИМА ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ
Милан Дамњановић, председник Општине Богатић

Сретење је празник када обележавамо два значајна историјска датума који су од изузетне важности за национални идентитет нашег народа. Сећање на 15. фебруар 1804. године, дан када су српски устаници, предвођени Ђорђем Петровићем – Карађорђем одлучили да у Орашцу подигну Први српски устанак којим су кренули у обнову српске државности после вишевековне отоманске окупације. Такође, истог датума, али 1835. године у Крагујевцу је донет Сретењски устав, први српски устав који је представљао један од најдемократскијих и најлибералнијих устава тог доба. Ови догађаји поставили су темељ за уређену, модерну, грађанску и међународно признату српску државу.

Данас се са поносом сећамо наших славних предака и одајемо им почаст за све оно што су постигли у дугој и тешкој борби за слободу. Њихов живот и оставштина нас обавезују да наставимо путем слоге, јединства и успеха. Они нас неисцрпно мотивишу јер представљају праве и најбоље могуће узоре за све нас који смо дошли после њих.

У XXI веку савремена српска држава води битке подједнако важне за будућност земље, као што су то чинили и наши преци. Економско оснаживање, изградња и јачање угледа државе у свету, борба за КиМ, повећање наталитета, али и свеприсутни корона вирус су изазови са којима се свакодневно суочавамо. Уверен сам да ћемо све потешкоће и проблеме успешно превазићи као што су то учинили и они због којих данас живимо у слободној и демократској Србији.

Свим грађанима наше земље честитам Сретење – државни и национални празник, дан када славимо Србију.

Живела Србија!

Related Images: