Kanalizacija PNG 1200x642 - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ: ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ: ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

pin - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ: ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ
– Оно што је био вишедеценијски сан свих нас, али и велика препрека за досадашњи бржи и квалитетнији економски развој наше заједнице, полако, али сигурно се претвара у стварност– каже Милан Дамњановић, председник Општине Богатић о програму „Чиста Србија“ и изградњи канализационе мреже на подручју општине.

Општина Богатић је ушла у програм „ЧИСТА СРБИЈА“ који се односи на изградњу канализационе мреже на целокупној територији до 2025. године.


У понедељак је у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру одржан први у низу радних састанака представника општине Богатић и ресорног министарства.
Централне теме састанка су били прецизна анализа тренутног стања, обим и рокови будућих радова, дефинисање траса за канализацију, решавање права власништва на локацијама, усклађивање планске документације итд.


Потврђено је да је у плану изградња канализационог система под називом „Богатић“ на који би били прикључени варошица Богатић и насељена места Клење, Дубље, Белотић, Црна Бара, Баново Поље, Глоговац и Совљак и канализационог система под називом „Салаш Црнобарски“ на који би се прикључила насељена места Бадовинци, Салаш Црнобарски и Очаге, док би се месне заједнице Глушци, Узвеће и Метковић повезале на регионални систем Шабац.

Kanalizacija radovi 1000x600 1000x600 - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ: ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ
Почетак градње канализације 1997. године

-Ово су драматичне промене, нове ствари које радимо и градимо. Ово је живот, „Србија 2025”. Чак 72 општине у централној Србији, од Богатића до Власотинца треба да добију комплетну канализацију, фабрику за пречишћавање отпадних вода. Замислите како ће онда да нам изгледају реке, ниво заштите животне средине, колико ће све бити чистије и боље, колико ће стандард да расте – рекао је председник Вучић представљајући инвестициони план „Србија 2025.”


Раније, у фебруару 2019. године, приликом његове посете општини Богатић општинско руководство му је предочило недостатак канализационе мреже као велики проблем који би требало решити.

Milan Damnjanovic PNG 618x630 - МИЛАН ДАМЊАНОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ: ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ
Милан Дамњановић, председник Општине Богатић

О овоме је говорио и Милан Дамњановић, председник Општине Богатић:

-Ми не кријемо задовољство са оним што је председник Вучић поделио са јавношћу. Нема потребе да говоримо о значају који ће једна оваква инвестиција имати за нашу општину и све њене грађане. Оно што је био вишедеценијски сан свих нас, али и велика препрека за досадашњи бржи и квалитетнији економски развој наше заједнице, полако, али сигурно се претвара у стварност. Визија у ком правцу треба да се земља креће, огромна воља и жеља да се равномерно развију сва места у Србији, како би на тај начин сви грађани добили шансу да живе и раде у тим местима су карактеристике државника који желе добро својој земљи и свом народу. Сведоци смо улагања у путну инфраструктуру, у канализацију и водовод, у изградњу и обнову савремених Клиничких центара и болница, што је посебно у ово време пандемије коронавируса, показало своју потпуну исправност. Једна смо од ретких земаља која подиже плате и пензије у тренутку светске економске и здравствене кризе глобалних размера, где нема отпуштања, инфлације и сличних негативних економских показатеља. То су непобитне чињенице, свиђало се то некоме или не.


Дамњановић је истакао да је завршетак изградње канализационе мреже започете 1997. и проширење на све месне заједнице приоритет руководства локалне самоуправе:

-Ми смо приликом сваког, било формалног или неформалног сусрета са представницима Владе Републике Србије, као и са самим председником Вучићем, инсистирали на потреби наставка радова на канализационој мрежи, прво за насељено место Богатић, а потом и у осталим местима. Тај циљ смо одредили као приоритет и нисмо од њега ниједног тренутка одустали. Наравно да смо били свесни свих отежавајућих околности, пре свега финансијске природе, јер реално посматрано, ми као локална самоуправа нисмо у могућности да самостално реализујемо један тако велики пројекат. Ставили смо питање канализације у први план зарад будућности читавог нашег краја, пре свега, наше деце – истакао је Дамњановић

Related Images: