Vodotoranj 1099x642 - ВЛАДАН ПОПАДИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП "БОГАТИЋ":САВРЕМЕНИЈИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ВЛАДАН ПОПАДИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП „БОГАТИЋ“:САВРЕМЕНИЈИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА

pin - ВЛАДАН ПОПАДИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП "БОГАТИЋ":САВРЕМЕНИЈИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА

-Становницима Богатића се у славине допрема здрава пијаћа вода и ни једног тренутка не треба да сумњају у њен квалитет – рекао је на почетку разговора Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић”.

ЗАМЕЊЕНЕ АЗБЕСТНЕ ЦЕВИ

Додаје да се квалитет пијаће воде коју користи око 2250 домаћинстава редовно проверава, а сопственим средствима и субвенцијама из буџета локалне самоуправе до сада је доста урађено на модернизацији водоснабдевања.

Vladan 102 COLOR 473x630 - ВЛАДАН ПОПАДИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП "БОГАТИЋ":САВРЕМЕНИЈИ СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА
Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“

-Водоводна мрежа је дугачка 40 километара и протеклих година је скоро сасвим реконструисана заменом старих азбестних цеви. Преостало је још свега 120 метара азбестних цеви на деоници од Дома здравља до Електродистрибуције и ове године оне ће бити замењене полиетиленским. Технички губици су тако сведени на минимум, а уколико дође до хаварија оне се отклањају истог дана – каже Попадић.

РЕКОНСТРУКЦИЈА МРЕЖЕ

Средствима које је определила канцеларија за јавна улагања наставиће се реконструкција водоводне мреже. Планира се прелазак на прстенасти систем водоснабдевања па више неће постојати „крајеви” на периферији мреже где је долазило до таложења хлора и нечистоћа на унутрашњим кућним инсталацијама. То ће се постићи преспајањем делова мреже на крајевима, а упроредо ће се из истог фонда обавити и замена свих водомера.

-Овим програмом реконструкције омогућиће се електронски надзор стања водоводне мреже и детектовање свих промена, па ћемо правовремено реаговати у случају хаварије – напомиње Попадић.

ПРОЈЕКАТ ПОСТРОЈЕЊА
ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ

Потрошачи пијаћу воду добијају са изворишта из три бунара на којима пумпе преко фреквентних регулатора „производе” потребну количину воде. Прошле године, кажу у предузећу, први пут потрошачи захваљујући овом систему рада пумпи нису ни једном имали пад притиска који је раније био уобичајен у летњим месецима.

Прошле године је завршена изградња још једног бунара који још није прикључен на мрежу, али ће као нови извор здраве пијаће воде, када буде прикључен на постојећа три, знатно побољшати квалитет воде.
-У овој години 500.000 динара ћемо издвојити за израду пројектне документације будућег постројења за пречишћавање воде. Са тим пројектом ћемо конкурисати код европских фондова за средства, са намером да још више побошљамо квалитет пијаће воде и систем водоснабдевања буде савременији него сада – рекао је Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић”.

Д.Г.

Related Images: