Kanalizacija Mali Zvornik - НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

pin - НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Инвестиционим планом „СРБИЈА 2025“ и програмом „ЧИСТА СРБИЈА“ предвиђена изградња 194 километра канализационе мреже на територији општине Богатић

На позив Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, представници дванаест локалних самоуправа са подручја Мачванског и Колубарског управног округа су одржали  заједнички радни састанак у Малом Зворнику. Домаћин данашњег састанка је био председник општине Мали Зворник Зоран Јефтић, а састанку је такође присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Инвестициони план „Србија 2025“ и програм „ЧИСТА Србија“ предвиђају изградњу канализационе мреже за 65 општина и градова у Републици Србији. У питању је стратешки пројекат од највеће важности за читаву земљу укупне вредности од 3,3 милијарде евра. Општина Богатић је укључена у овај пројекат и узела је активно учешће у реализацији истог.

У овој календарској години задатак је одредити локације за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, решити права власништва, дефинисати трасе и то ускладити са планском документацијом (Генерални урбанистички план, План генералне регулације, план детаљне регулације), као квалитетну припрему за пројектовање и извођење. Следећа фаза је потписивање уговора са ресорним министарством  и кинеском компанијом, пословним партнером CRBC, након које је одређен рок од 36 месеци за завршетак целокупне инвестиције.

У општини Богатић у плану је изградња канализационог система „Богатић“ капацитета 15000 EC (8000+7000 EC)  и канализационог система „Салаш Црнобарски“ капацитета 7000 EC (2×3500 EC) и укупно 194 километра канализационе мреже.

(Саопштење Општинске управе)

Related Images: