Dom zdravlja - У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СВЕ ВИШЕ ПРВИХ ПРЕГЛЕДА И НОВИХ КОВИД ПОЗИТИВНИХ - САМО ЈУЧЕ ЧАК 24
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СВЕ ВИШЕ ПРВИХ ПРЕГЛЕДА И НОВИХ КОВИД ПОЗИТИВНИХ – САМО ЈУЧЕ ЧАК 24

pin - У ДОМУ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СВЕ ВИШЕ ПРВИХ ПРЕГЛЕДА И НОВИХ КОВИД ПОЗИТИВНИХ - САМО ЈУЧЕ ЧАК 24

Прошле седмице у општини Богатић регистровано је 70 нових случајева инфекције корона вирусом, а само јуче 24.

У Дому здравља у Богатићу истичу да је јуче у ковид амбуланти било више првих прегледа него протеклих дана и да је 24 пацијента Ковид позитивно и сви имају упалу плућа.

– Сви ковид позитивни пацијенти су тестирани антигентским тестовима, урађен је рентген плућа и пацијенти резултат добијају веома брзо – рекао је др Александар Мартиновић, директор Дома здравља.

Међу новообелима има и деце и младих.

Пораст броја новообеолелих је уследио после кратког периода затишја епидемије, када је дневно био једноцифрен број нових случајева инфекције.

У Дому здравља у Богатићу не прогнозирају да ли ће наредних дана да расте број ковид позитивних и да ли ће се епидемија вратити у обиму као у новембру и децембру.

– Уочено је да су се људи опустили. Било је више окупљања на сахранама и прославама, па се могло и очекивати да буде више нових случајева инфекције – рекли су у Дому здравља.

Из ове установе је упућен апел људима да се придржавају епидемиолошких мера и да се на тај начин заштите од инфекције. Уз заштитне маске и хигијену руку треба избегавати контакте и у свакој прилици држати прописану дистанцу.

Грађанима је поново упућен позив да се пријаве за вакцинацију, која се на два вакцинална пункта обавља свакодневно. Вакцина има довољно и не чека се дуго после пријаве на порталу е-управе. или званичне странице Општине Богатић.

Д.Г.

Related Images: