Badovinci Vakcina Naslovna - БАДОВИНЦИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ФАЈЗЕР И СПУТЊИК В ВАКЦИНОМ (ФОТО-ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БАДОВИНЦИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ФАЈЗЕР И СПУТЊИК В ВАКЦИНОМ (ФОТО-ВИДЕО)

pin - БАДОВИНЦИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ФАЈЗЕР И СПУТЊИК В ВАКЦИНОМ (ФОТО-ВИДЕО)

Мештани Бадовинаца, али и других села који желе да се вакцинишу Фајзер или Спутњик В вакцином против коронавируса данас су то могли да учине на вакциналном пункту у здравственој амбуланти у Бадовинцима.

Већ од осам сати у амбуланти је на преглед и вакцинацију чекао велики број људи.

Стојанка Товиловић се вакцинисала Спутњик В вакцином.

–  Раније сам имала дилему око вакцинације, али сам одлучила да се вакцинишем када већ постоји могућност да то учинимо у нашем селу. Ова инфекција је планетарни проблем, сви смо угрожени и због тога сам се одлучила за вакцинацију. Наше сестре овде у амбуланти су дивне, пажљиве, све је протекло у најбољем реду – рекла је она.

Badovinci vakcina - БАДОВИНЦИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ФАЈЗЕР И СПУТЊИК В ВАКЦИНОМ (ФОТО-ВИДЕО)

Др Александар Мартиновић, директор Дома здравља рекао је да ће у Бадовинцима без претходне пријаве бити вакцинисано око 150 становника.

– Акције имунизације у месним заједницама дају добре резултате. Само прошле недеље у општини Богатић је без пријављивања вакцинисано око 1000 људи, а наредних дана вакцинални пунктови за непријављене грађане биће организовани и у другим селима. Већ сутра, у суботу, тако ће бити у Црној Бари – рекао је Мартиновић.

Badovinci Vakcina 1 473x630 - БАДОВИНЦИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ФАЈЗЕР И СПУТЊИК В ВАКЦИНОМ (ФОТО-ВИДЕО)

Данас су у Бадовинцима биле доступне Фајзер и Спутњик В вакцина, а иначе у Дому здравља имају и Астра Зенека вакцину, док ће наредних дана стићи већа количина Синофарм вакцине.

Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић је поновио да су Дом здравља „Богатић“ и локална самоуправа у сарадњи са Заводом за јавно здравље „Шабац“ ангажовани да вакцине буду доступне у сваком селу.

– У Глушцима смо имали добро организовану и масовну имунизацију, данас у Бадовинцима, а сутра у Црној Бари. Планирамо да од понедељка вакцинални пункт буде отворен и у Богатићу, а потом и у другим селима. Вакцине ће бити доступне нашим грађанима у сваком селу, а где има потребе обавља се и код куће – рекао је Теодоровић.

Д.Г.

Related Images: