Vece Gasifikacija Naslovna 1000x642 - БОГАТИЋ "ИДЕ" У ГАСИФИКАЦИЈУ - ГАС ЋЕ СТИЋИ ДО СВАКОГ СЕЛА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋ „ИДЕ“ У ГАСИФИКАЦИЈУ – ГАС ЋЕ СТИЋИ ДО СВАКОГ СЕЛА

pin - БОГАТИЋ "ИДЕ" У ГАСИФИКАЦИЈУ - ГАС ЋЕ СТИЋИ ДО СВАКОГ СЕЛА

Гасификација целог подручја општине Богатић треба да побољша животни стандард, енергетску ефикасност, заштиту животне средине и унапреди услове за економски развој увођењем нових технологија и опремањем радних зона

На јуче одржаној 11. седници чланови Општинског већа општине Богатић су разматрали 34 тачке дневног реда и усвојили више важних одлука.

Милан Дамњановић, председник Општине Богатић, међу одлукама од велике важности, издвојио је као најзначајнију, због специфичности и вредности за будућност општине Богатић, одлуку о утврђивању предлога Програма гасификације насеља на територији општине Богатић.

О томе је Дамњановић рекао:

– Са посебним задовољством издвојио бих једногласно утврђен предлог Програма гасификације насеља на територији општине Богатић који за циљ има да се покрену активности на реализацији изградње објеката за гасификацију свих насељених места у општини Богатић. Имајући у виду друштвени значај, а да би се побољшали животни услови, енергетска ефикасност, унапредила заштита животне средине, повећали економски услови рада, опремале „радне зоне“ и увеле нове технологије, указала се потреба да се изврши гасификација насељених места у општини Богатић – рекао је Дамњановић и додао:

-Основни циљ нам је да се изградњом Транспортног гасовода и нове мреже дистрибутивних гасовода, као и мерно регулационих станица омогући у општини Богатић довод природног гаса до потрошача у свим насељима општине, а снабдеваће се како домаћинства, тако и комунални и индустријски потрошачи. Након усвајања овог документа, односно програма, потребно је да се покрене иницијатива за уговарање изградње предметних објеката гасификације по принципу тзв. „кровног уговора“ између општине Богатић, ЈП „Србијагас“ и стратешког партнера одабраног од стране општине Богатић. Верујем да ћемо успети у намери да општину Богатић приближимо нивоу развијених локалних самоуправа, а гасификација ће несумњиво допринети успешном остварењу тог циља – истакао је Милан Дамњановић, председник Општине Богатић.

Related Images: