Bolnica Sabac respiratorna1 - ДАН ЈУНАКА БОРБЕ ПРОТИВ КОРОНЕ - МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРИ РАДНО СЛАВЕ 12. МАЈ
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

ДАН ЈУНАКА БОРБЕ ПРОТИВ КОРОНЕ – МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРИ РАДНО СЛАВЕ 12. МАЈ

pin - ДАН ЈУНАКА БОРБЕ ПРОТИВ КОРОНЕ - МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРИ РАДНО СЛАВЕ 12. МАЈ

И ове године Међународни дан медицинских сестара и техничара протиче у борби против Ковида. Невоља на коју нико није остао имун, научила нас је колико је важно заједништво. Ослоњени једни на друге, сједињени безграничним поверењем, научили сте нас како изгледа бити несаломив и одлучан.

Од првог дана били сте на челу борбе. Нисте дозволили да вас страх од непознатог савлада. Нисте дозволили да болест превлада. А много вас је који су се у тој борби разболели. Враћали сте се и настављали битку. Још преданије. Давали све од себе да се пацијенти о којима сте бринули, што пре врате својим домовима.

Међу вама су и они који данима нису видели своје породице, своју децу, родитеље, нештедимице борећи се за нечију мајку, сестру, оца, брата, баку … Несебично делећи саосећајност и људскост када је било најпотребније. Тешили, развејавали страхове и црне слутње осмехом, подршком, уливали наду …

Свако од вас је јунак. И они међу вама који су можда били несигурни у себе, показали су се као немилосрдан противник невидљивом у овом планетарном изазову. Научили сте нас шта је снага и храброст и да сте достојни најхуманије међу свим професијама. И да се учење не завршава у школској клупи. И да се на вас треба угледати.

За ваше пожртвовање мало је хиљаде аплауза да одзвањају годинама. Недовољно је речи којима се може исказати захвалност за ваше прегалаштво, а надасве за посвећеност и стрпљење које сте подарили сваком пацијенту. Драге наше медицинске сестре и техничари, уз овај 12. мај, ваш је и сваки наредни дан.

Извор текст и насловна фотографија: сајт Болнице „Лаза К. Лазаревић“ Шабац

Related Images: