Deponija Naslovna - ОД ДАНАС ЕКОЛОШКО ОДЛАГАЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА (ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОД ДАНАС ЕКОЛОШКО ОДЛАГАЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА (ВИДЕО)

pin - ОД ДАНАС ЕКОЛОШКО ОДЛАГАЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА (ВИДЕО)

Од данас је на подручју општине Богатић омогућено еколошко одлагање анималног отпада на пет локација – две у Бадовинцима и по једна у Дубљу, на депонија између Салаша Црнобарског и Глоговца и на некадашњој депонији између Метковића и Глушаца.

Постављање шест контејнера – посуда за одлагање угинулих животиња је уследило после посете министра пољопривреде Бранислава Недимовића прошлог месеца.

Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић се захвалио Министарству пољопривреде и министру Недимовићу што су омогућили да Општина Богатић крене у решавање деценијског проблема безбедног одлагања угинулих животиња.

– На подручју општине Богатић у тову годишње има око 200 000 свиња, а према проценама ветеринара угине 5 посто. То значи да је око 1000 угинулих животиња месечно неконтролисано завршило у природи, поред путева, на њивама, у шумама, поред водотокова. Сада је омогућено да се угинула стока без накнаде одлаже на пет локација што ће, верујем, допринети да нам општина буде чистија – рекао је Теодоровић.

Теодоровић је наговестио да ће комунална инспекција појачати контроле одлагања анималног отпада, као и да се разматра могућност да контејнери за безбедно и контролисано одлагање буду постављени на још неколико локација у другим селима.

Општина Богатић је потписала уговор са кафилеријом „Енергозелена“ из Инђије, где ће се односити анимални отпад, а за спровођење пројекта задужени су радници ЈКП „Богатић“.

– Наши радници службе за зоохигијену ће свакодневно обилазити свих пет локација и у сарадњи са компанијом Енергозелена координирати одношење анималног отпада. На овај овај начин доприносимо унапређењу досадашњем систему управљања отпадом и остварујемо један од основних циљева овог пројекта, а то је заштита животне средине – каже Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“.

Д.Г.

Related Images: