Deponija Naslovna - ОД ДАНАС ЕКОЛОШКО ОДЛАГАЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА (ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОД ДАНАС ЕКОЛОШКО ОДЛАГАЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА (ВИДЕО)

Од данас је на подручју општине Богатић омогућено еколошко одлагање анималног отпада на пет локација – две у Бадовинцима и по једна у Дубљу, на депонија између Салаша Црнобарског и Глоговца и на некадашњој депонији између Метковића и Глушаца.

Постављање шест контејнера – посуда за одлагање угинулих животиња је уследило после посете министра пољопривреде Бранислава Недимовића прошлог месеца.

Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић се захвалио Министарству пољопривреде и министру Недимовићу што су омогућили да Општина Богатић крене у решавање деценијског проблема безбедног одлагања угинулих животиња.

– На подручју општине Богатић у тову годишње има око 200 000 свиња, а према проценама ветеринара угине 5 посто. То значи да је око 1000 угинулих животиња месечно неконтролисано завршило у природи, поред путева, на њивама, у шумама, поред водотокова. Сада је омогућено да се угинула стока без накнаде одлаже на пет локација што ће, верујем, допринети да нам општина буде чистија – рекао је Теодоровић.

Теодоровић је наговестио да ће комунална инспекција појачати контроле одлагања анималног отпада, као и да се разматра могућност да контејнери за безбедно и контролисано одлагање буду постављени на још неколико локација у другим селима.

Општина Богатић је потписала уговор са кафилеријом „Енергозелена“ из Инђије, где ће се односити анимални отпад, а за спровођење пројекта задужени су радници ЈКП „Богатић“.

– Наши радници службе за зоохигијену ће свакодневно обилазити свих пет локација и у сарадњи са компанијом Енергозелена координирати одношење анималног отпада. На овај овај начин доприносимо унапређењу досадашњем систему управљања отпадом и остварујемо један од основних циљева овог пројекта, а то је заштита животне средине – каже Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“.

Д.Г.