Naslovna 2 1024x642 - ПРИЗНАЊА И ЗАХВАЛНОСТ БОРЦИМА У РАТУ 1999. НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (ФОТО ГАЛЕРИЈА)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПРИЗНАЊА И ЗАХВАЛНОСТ БОРЦИМА У РАТУ 1999. НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

pin - ПРИЗНАЊА И ЗАХВАЛНОСТ БОРЦИМА У РАТУ 1999. НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

Пре 22 године били су војници на одслужењу редовног војног рока у тадашњим оружаним снагама СРЈ и учесници рата на Косову и Метохији изазваног НАТО бомбардовањем.

Они су наши суграђани, са својим тешким животним причама о бурном периоду сукоба са светским моћницима и албанским терористима. Хероји које нико није примећивао, поносни јунаци који се нису хвалили. Ни жалили.

Први пут после 22 године локална самоуправа је, на велики празник Видовдан, указала част борцима и захвалила им се на храбрости и јунаштву. Уз захвалнице уручена им је симболична новчана помоћ.

Матија Миловановић, помоћник председника Општине Богатић је обећао да ће локална самоуправа и убудуће чувати сећање на овај период српске историје, бити захвална и пружати подршку нашим суграђанима који су показали храброст у ратном сукобу.

Он је најавио да ће бити реализоване и иницијативе да борци који су изгубили живот добију улице у Богатићу и селима.

Начелник Владан Красавац је такође најавио подршку у оквиру СУБНОР-а, који више није организација која негује само традиције Другог светског рата.

Игор Берић, један од иницијатора окупљања, војник тадашње војске, захвалио се у име својих ратних другова руководству Општине на подршци и помоћи.

У галерији погледајте моменте са свечаног окупљања у Општини Богатић.

Related Images: