pesacki 1200x642 - ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛА И ВИШЕ ДЕЦЕ ЈЕ У САОБРАЋАЈУ - КАКО САЧУВАТИ  БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛА И ВИШЕ ДЕЦЕ ЈЕ У САОБРАЋАЈУ – КАКО САЧУВАТИ БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА

pin - ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛА И ВИШЕ ДЕЦЕ ЈЕ У САОБРАЋАЈУ - КАКО САЧУВАТИ  БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА

Са почетком нове школске године велику пажњу треба обратити на ђаке учеснике у саобраћају, а посебно на најмлађе. Велики је ризик за све ђаке у зони школе иако је  ограничење брзине 30 километара на сат. На ту чињеницу  возачи моторних возила и остали учесници у саобраћају  посебно треба да обрате пажњу и да буду опрезни у зони школе и насељу.

Пут  од куће до школе и од школе до куће  је релација на којој најчешће долази  до повреда и саобраћајних незгода децe и носи безбедносне ризике за све ђаке, а посебно за најмлађе – ђаке прваке.  

pesacki1 840x630 - ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛА И ВИШЕ ДЕЦЕ ЈЕ У САОБРАЋАЈУ - КАКО САЧУВАТИ  БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА

Родитељи треба да буду пример правилног понашања у саобраћају како би деца изградила исправне ставове о сопственом безбедном понашању у саобраћају.

Контрола брзине кретања, контрола прекршаја непропуштања пешака и контрола начина превожења  деце у аутомобилима је оно на шта посебно треба обратити пажњу, а ови прекршаји треба да се санкционишу. 

Локална самоуправа je постављањем нових саобраћајних знакова и сигнализације, укључујући пешачке прелазе и лежеће полицајце, у многоме побољшала безбедност ђака.

Д.О.

Related Images: