Groblje Bogatic 1210x642 - У БОГАТИЋУ ОБОРЕНИ НЕСЛАВНИ РЕКОРДИ - УМРЛО НИКАД ВИШЕ ЉУДИ, А РОЂЕНО МАЊЕ ОД 200 ДЕЦЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У БОГАТИЋУ ОБОРЕНИ НЕСЛАВНИ РЕКОРДИ – УМРЛО НИКАД ВИШЕ ЉУДИ, А РОЂЕНО МАЊЕ ОД 200 ДЕЦЕ

pin - У БОГАТИЋУ ОБОРЕНИ НЕСЛАВНИ РЕКОРДИ - УМРЛО НИКАД ВИШЕ ЉУДИ, А РОЂЕНО МАЊЕ ОД 200 ДЕЦЕ

Децембар је био је најцрњи у години – напустило нас је чак 67 људи. У овом месецу је пандемија корона вируса била најжешћа са бројем оболелих који се поновио у септембру ове године.

У општини Богатић је, према подацима Завода за статистику прошле године умрло чак 514 људи, а истовремено је рођено никад мање деце – свега 196 (исти број дечака и девојчица).

Тако је у 2020. години два пута оборен неславни рекорд, што је резултирало проценом да у Богатићу и селима, на крају године, живи свега 26024 становника.

У 2019. години, пре избијања пандемије корона вируса у општини Богатић умрло је 477 људи, што је у границама годишњег просека, а у овој години је рођено чак 235 деце.

Највише људи, чак 67 преминуло је у децембру прошле године, у месецу у којем је забележено највише инфицираних корона вирусом.

Нажалост, и у овој години умире велики број људи, па је, примера ради ЈКП „Богатић“ до прошле седмице на централном гробљу у Богатићу обавило 85 сахрана, а целе прошле године 100.

Претпоставља се да ће демографска слика општине Богатић на крају ове године бити још неповољнија него лане с обзиром да је број оболелих од корона вируса у последњих месеца дана на нивоу најцрњег прошлогодишњег децембра када је било највише болесних и умрлих.

Д.Г.