Naslovna 1 - БОГАТИЋ И ПРОКУПЉЕ НА ТЕМЕЉИМА СЛАВНЕ ПРОШЛОСТИ ГРАДЕ ОДНОСЕ ЗА БУДУЋНОСТ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋ И ПРОКУПЉЕ НА ТЕМЕЉИМА СЛАВНЕ ПРОШЛОСТИ ГРАДЕ ОДНОСЕ ЗА БУДУЋНОСТ

pin - БОГАТИЋ И ПРОКУПЉЕ НА ТЕМЕЉИМА СЛАВНЕ ПРОШЛОСТИ ГРАДЕ ОДНОСЕ ЗА БУДУЋНОСТ

На позив града Прокупља, делегација општине Богатић посетила је ову локалну самоуправу. У име руководства града изузетну добродошлицу гостима пожелели су градоначелник Милан Аранђеловић, председник Скупштине града Дејан Лазић и начелник Топличког управног округа Златан Миљковић.

На радном састанку у градској кући размењена су искуства у погледу друштвено-економског развоја, привредног амбијента и даљих развојних планова, а разговарано је и о могућностима и модалитетима ближе и снажније сарадње и заједничког деловања. С обзиром да и општина Богатић негује традицију Гвозденог пука, две делегације су обишле и положиле венце на спомен обележје Гвозденог Пука у самом центру Прокупља. Након тога, домаћини су представили важне историјске, културне и туристичке знаменитости града – Народни музеј Топлица, спомен собу Гвозденог пука, средњевековно утврђење на брду Хисар, као и неколико успешних привредних субјеката који послују на територији града.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић захвалио се домаћинима на дивном гостопримству и том приликом истакао значај повезивања и поновног успостављања пријатељских, братских односа између града Прокупља и општине Богатић и између грађана Топлице и Мачве.

„Кроз векове, наш међусобни однос је одувек био испреплетан и динамичан. Карактерисалa га је велика љубав, поштовање и пријатељство, а истинска спона тог пријатељства су били људи„, нагласио је Дамњановић.

Такође, упознао је домаћина са могућностима и потенцијалима наше општине, а потом је упутио званичан позив да посете Богатић и осете традиционално мачванско гостопримство и лично се увере у све лепоте нашег краја.

На крају дводневне посете, а након сагледавања свих позитивних аспеката, обе делегације су се сложиле да је узимајући у обзир заједничку славну прошлост и идентичне погледе на будућност, дошао тренутак да се покрене иницијатива да се град Прокупље и општина Богатић побратиме.

У наредном периоду биће настављена интензивна комуникација како би били остварени сви формални предуслови за потписивање билатералног споразума. У званичној делегацији општине Богатић био је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

(Саопштење кабинета председника општине Богатић)

Related Images: