Pazljivko Badovinci 1000x642 - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА – ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ

pin - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ
3 1 473x630 - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ
1 473x630 - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ
2 1 473x630 - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ

Најмлађи учесници у саобраћају, предшколци и ђаци прваци из Бадовинаца имали су прилику да стекну нова сазнања о правилима понашања на путу од куће до школе.

У Основној школи „Вук Караџић“ за њих је изведена представа „Пажљивко“, у којој су глумци Матеја Поповић и Богдан Богдановић на занимљив начин представили правилно и безбедно понашање у саобраћају.

Представа за најмлађе је резултат сарадње школе и Агенције за безбедност саобраћај, чији представник Мијат Церовић је поздравио свако дете и уручио му поклон. Овом приликом су и сви остали ученици у овој школи добили поклоне од Агенције.

Сарадња наше школе и Агенције  почела је нешто раније, учешћем деце наше школе на конкурсу са темом „Мој највећи страх у саобраћају“, где су сви учесници били награђени пригодним поклонима. Ове године, пропратили су „Дане безбедности“ који су се одржавали од 16. до 22. септембра у организацији Агенције. На часовима Технике и технологије ученици су упознати са Законом о саобраћају као и последицама непоштовања са циљем да науче правилно и безбедно понашање. Такође, излазили смо на улицу да стечено знање применимо у реалним ситуацијама чиме су деца била одушевљена – каже наставница Весна Татомировић.

Она додаје да ће све ове активности, као и друге које ће се одвијати у наредном периоду унапредити безбедност најмлађих учесника у саобраћају.

Овај вид едукације сматрам веома значајним јер је у Бадовинцима, као пограничном месту,  веома развијен путнички и теретни саобраћај. Велики број путничких и теретних возила је на улицама, доста деце у школу долази и бициклима као превозним средством, све улице немају тротоаре, па су  нам деца  деца свакодневно у опасности. Зато је веома важно да од малена усвоје знања о саобраћајним правилима, да их поштују и безбедно стигну до школе и врате се кући – додаје наставница Весна Татомировић.

Д.Г.

4 2 840x630 - ДЕЦА ИЗ БАДОВИНАЦА УЧЕ САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА - ПОТРЕБНО УНАПРЕДИТИ ЊИХОВУ БЕЗБЕДНОСТ

Related Images: