SNS CESTITKA USKRS - ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС БОГАТИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ "ЗАМЕНИЛИ ТЕЗЕ"
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС БОГАТИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ „ЗАМЕНИЛИ ТЕЗЕ“

pin - ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС БОГАТИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ "ЗАМЕНИЛИ ТЕЗЕ"

Саопштење Општинског одбора Српске напредне странке Богатић поводом саопштења за јавност ОО СПС преносимо у целости.

Општински одбор Српске напредне странке Богатић овим путем обавештава јавност да је тренутно на делу „класична замена теза“ и малициозни покушај довођења у заблуду грађана општине Богатић од стране једне опозиционе политичке групације у локалној скупштини.

Наиме, у току јучерашњег дана путем саопштења за јавност огласио се Општински одбор Социјалистичке партије Србије у којем истиче своју „наводну забринутост“ за усвајање „неразумних“ скупштинских одлука тренутне владајуће већине, а нарочито у светлу лошег животног стандарда грађана проузрокованог сталним поскупљењима основних животних намирница.

Оно што је у саопштењу случајно или намерно изостављено да се спомене јесте неоспорна чињеница да је у току 2018. године дошло до енормног увећања трошкова превоза за ученике са територије општине Богатић и то док је председник општине Богатић био господин Ненад Бесеровац.

Тада је уведено субвенционисање цене карте у износу од 50% од укупног износа карте у јавном превозу, како би се на неки начин покушало амортизовати огромно увећање које није имало тржишну оправданост.

Скупштина општина Богатић је на седници одржаној дана 20. октобра 2021. године усвајањем Одлуке о првој измени и допуни одлуке о условима за утврђивање права на регрес трошкова превоза ученика са територије општине Богатић само вратило стање на статус пре наведеног повећања, јер је у међувремену изабрани аутопревозник „Мачва Експрес“ снизио цене карата на ниво пре повећања, тако да није дошло до финансијског оштећења права и интереса ученика и њихових родитеља.

Стога, сматрамо да грађани општине Богатић треба да знају да изношење оваквих злонамерних дезинформација у јавност није никакво показивање бриге за њихову свакодневницу, већ нажалост, за своју сврху има, ништа друго осим скупљање јефтиних политичких поена.

Заоставштина Социјалистичке партије Србије на локалу, од њеног оснивања, па до данас добро је позната нашем обичном човеку. Тренутна владајућа коалиција у општини Богатић предвођена Српском напредном странком, такође, осећа последице њиховог таквог „домаћинског понашања и вршења одговорне власти“.

Међутим, наша одлична сарадња и повезивање са републичким органима власти, посвећен рад на локалу, стављање општег изнад личног интереса и грађанина испред функционера нас је у релативно кратком временском периоду довело у позицију да са много више оптимизма гледамо ка будућности. Све проблеме које смо наследили у виду неисплаћених стипендија, породиљских накнада, једнократних помоћи, рата за кредите и субвенција за пољопривреднике су превазиђени или су на путу да ускоро буду успешно превазиђени.

На крају, оно што желимо да поручимо нашим политичким опонентима, а иначе сматрамо изузетно важним за наставак демократизације политичког живота наше друштвене заједнице јесте свеопшта потреба прихватања спознаје да је ипак народ тај који даје коначан суд и најбоље зна да процени ко и када треба да заслужи његово поверење. Српска напредна странка је на последње парламентарне и локалне изборе који су одржани 21. јуна 2020. године изашла са изборном листом „Александар Вучић – За нашу децу“ и том приликом је однела убедљиву победу на оба нивоа власти – народ је рекао своје и изабрао легитимне представнике власти.

Кандидовање квалитетног програма и доказаних и успешних људи који ће тај програм спровести у нешто друштвено корисно је основ деловања сваке политичке организације.

Оцену свачијег рада на изборима дају бирачи, а Општински одбор Српске напредне странке Богатић са нестрпљењем очекује поновни излазак на биралишта и мерење подршке сваког од учесника. Убеђени смо да ће наши суграђани увек предност дати онима који иницирају усвајање скупштинске Одлуке о повећању накнада породиљама са 20 хиљада динара на 50 хиљада динара, него на пример, онима који иницирају Одлуку о оснивању Јавно комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Богатић.

Related Images: