Nagradjeni 1037x642 - ЗАВРШЕНИ "МАРТИНОВИ ДАНИ" - ОВО СУ ЛАУРЕАТИ  ФЕСТИВАЛА
ИСТАКНУТО

ЗАВРШЕНИ „МАРТИНОВИ ДАНИ“ – ОВО СУ ЛАУРЕАТИ ФЕСТИВАЛА

pin - ЗАВРШЕНИ "МАРТИНОВИ ДАНИ" - ОВО СУ ЛАУРЕАТИ  ФЕСТИВАЛА

Овогодишњи „Дани Миливоја Мартиновића“ завршени су вечерас проглашењем добитника награда, по оцени фестивалског жирија којим је председавала глумица Ивана Јокић и у којем су били и редитељ Драган Јовичић Јовић и глумац Душан Симић.

За најбољу представу проглашена је Бајка о позоришту, Владе Ђурђевића, позоришта „Раша Плаовић“ са Уба, док је по мишљењу публике најбоља представа „Не очајавајте никад“ позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.

За најбољег младог глумца и глумицу проглашени су Матеја Бугарин и Лариса Радоњић за улоге Даче и Марлене у представи „На површини“, Театра 011 из Београда.

Најбољу женску епизодну улогу остварила је Милица Малетић, тумачећи Луцију у представи „На површини“, а награду за мушку епизодну улогу добио је Воја Раонић из позоришта „Раша Плаовић“ са Уба, за улогу Јована Дебељачког.

Најбољу главну женску улогу остварила је Јана Стојчић (Сара у представи „На површини“), а мушку Бојан Милорадовић (Пуниша у представи Опет плаче ал сад од среће“ позоришта из Јагодине).

Награда која носи име Зорана Ђонлића, истакнутог редитеља позоришта „Јанко Веселиновић“ уручена је Секули Петровићу из Беочина.

Добитник овог престижног признања које се додељује за афирмацију драмског аматеризма се захвалио на награди, а емотивним писмом, због спречености да присуствује додели награде, овогодишњем лауреату и публици писмом се обратила супруга Јелица Ђонлић, глумица позоришта „Јанко Веселиновић“.

Фестивал „Мартинови дани“ организовали су Културно-образовни центар и Аматерско позориште „Јанко Веселиновић“ под покровитељством Општине Богатић.

Признања је награђенима уручила Снежана Јањић, в.д. директора Културно-образовног центра.

У част награђених изведена је монодрама Душана Симића „Српски Хамлет“.

Д.Г.

Sekula 840x630 - ЗАВРШЕНИ "МАРТИНОВИ ДАНИ" - ОВО СУ ЛАУРЕАТИ  ФЕСТИВАЛА
Секули Петровићу је припала овогодишња награда „Зоран Ђонлић“

Related Images: