Naslovna 1 1200x642 - БОГАТИЋ: МАРКО КЕСИЋ, ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА - ВЕЋИ ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У АГРАРУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋ: МАРКО КЕСИЋ, ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА – ВЕЋИ ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У АГРАРУ

pin - БОГАТИЋ: МАРКО КЕСИЋ, ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА - ВЕЋИ ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У АГРАРУ

Опште удружење предузетника у Богатићу данас је за пољопривреднике организовало презентацију о подстицајним мерама и субвенцијама Министарства пољопривреде и Управе за аграрна плаћања, док су предузетници упознати са условима кредитирања код НЛБ-Комерцијалне банке.

Пољопривредницима су о програму субвенција говорили Марко Кесић, нови директор Управе за аграрна плаћања и Биљана Петровић, директорка за агро сектор, мала и микро предузећа у НЛБ-Комерцијална банка, која је представила лепезу кредитних производа ове банке намењених пољопривреди.

Marko Kesic 840x630 - БОГАТИЋ: МАРКО КЕСИЋ, ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА - ВЕЋИ ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У АГРАРУ
Марко Кесић, директор Управе за аграрна плаћања

-Трудићу се да остварим своју мисију и приближим Управу вама, корисницима, да схватите да Управа постоји због вас. Наш први циљ је ваше задовољство. То звучи генерално, али мислим да је то суштина мисије ове институције. У наредној години очекујемо да ће подстицаји бити више усмерени на инвестиционе пројекте него што је то било у овој години. Прошлог четвртка, 16. децембра Усвојена је кровна уредба о расподели подстицаја и већ 4. јануара можете очекивати прва решења по захтевима које сте поднели ове године. Два правилника, за примарну биљну и примарну сточарску производњу ће бити оглашена почетком јануара и захтеви се могу подносити до краја фебруара. Почетком године очекујемо други позив из пројекта са Светском банком за сточаре, а почетком фебруара расписаћемо позив за набавку трактора у висини 11 милиона евра из ИПАРД програма – рекао је Марко Кесић, директор Управе за аграрна плаћања.

Пољопривредни произвођачи су се распитивали о субвенцијама у наредној години за набавку пољопривредних машина, изградњу пољопривредних објеката, пластеника и набавку расних грла, као и финансирању пољопривредне производње из ИПАРД програма у 2022. години.

Предузетницима су представљене могућности кредитирања код НЛБ-Комерцијалне банке.

Д.Г.

Related Images: