Pre posle Naslovna - (ФОТО) ЗЕЛЕНА ОАЗА УМЕСТО ДЕПОНИЈЕ   У СОВЉАКУ - НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЖИВОТНУ СРЕДИНУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

(ФОТО) ЗЕЛЕНА ОАЗА УМЕСТО ДЕПОНИЈЕ У СОВЉАКУ – НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

pin - (ФОТО) ЗЕЛЕНА ОАЗА УМЕСТО ДЕПОНИЈЕ   У СОВЉАКУ - НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

После непуна три месеца, данас је министарка за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић, боравила у Совљаку где је са задовољством констатовано да је санација депоније у овом селу завршена пре уговореног рока.

Министарку Вујовић дочекао је Милан Дамњановић, председник општине Богатић са сарадницима, а у обраћању медијима Дамњановић се захвалио Влади Србије што препознаје проблеме локалних самоуправа и улаже средства којима се они решавају.

– Министарство је уложило 29 милиона динара, а општина из буџета још 6 милиона. Настављамо даље, па смо припремили пројекат за санацију и затварање депоније у Бадовинцима. Трудићемо се да током ове године сва насеља у општини Богатић буду обухваћена организованим сакупљањем отпада – рекао је Дамњановић.

Он је апеловао на грађане да се савесно опходе према свом животном окружењу и тако очувају здравом животну средину.

Са депоније у Совљаку површине 3 хектара уклоњено је око 50 000 кубика различитог отпада. На овом простору је засејана трава, а планирано је и пошумљавање.

Министарка Вујовић је истакла да је држава посвећена унапређењу заштите животне средине и кроз више пројеката и програма улаже огромна средства.

-Показали смо како Влада Републике Србије, локална самоуправа и грађани уједињени можемо да решавамо проблеме. Сви желимо чистији ваздух, земљиште и воду и заједно можемо то и да постигнемо – истакла је Вујовић и додала да ће се наставити инвестиције у заштиту животне средине у општини Богатић уз подршку републичке Владе.

Д. Грујић

Related Images: