Dom zdravlja Bogatic - У ДОМ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СТИЖУ ЈОШ 2 НОВА ВОЗИЛА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

У ДОМ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СТИЖУ ЈОШ 2 НОВА ВОЗИЛА

pin - У ДОМ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ СТИЖУ ЈОШ 2 НОВА ВОЗИЛА

У јуну прошле године Дом здравља у Богатићу је, преко Министарства здравља из пројекта УСАИД и Програма Уједињених нација за развој у Србији добио санитетско возило за савременом опремом за пружање хитне медицинске помоћи, укупне вредности 12 милиона динара.

Ускоро у Дом здравља стижу 2 нова савремена возила – један санитет Фиат Дукато са комплетном опремом и путничко возило за превоз пацијената на дијализу.

Уговор о овој донацији, која је део пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19 који спроводи Министарство здравља, са Републичком дирекцијом за имовину и Министарством здравља потписао је др Александар Мартиновић, директор Дома здравља у Богатићу.

Др Мартиновић је тим поводом истакао да ће нова возила унапредити квалитет здравствене заштите и ефикасност услуга у  Дому здравља у Богатићу.

Поред санитетског возила у скорије време у Дому здравља је, поред осталог, инсталиран дигитални рендген, савремена опрема у биохемијској лабораторији, у зубној амбуланти у Бадовинцима и потпуно је опремљен новом савременом опремом офталмолошки кабинет.

-Свакодневни циљ којем  тежимо је унапређење рада установе и остваривање најбољих могућих резултата на различитим пољима. На том путу од велике важности нам је пружање значајне логистичке и финансијске подршке наше локалне самоуправе и руководства општине Богатић који представљају искреног пријатеља и поузданог сарадника на кога се у сваком тренутку можемо ослонити. Изражавам захвалност министарству на сагледавању и уважавању објективних потреба и препознавању значаја тренутка, јер нам као друштву, здравље и безбедност становништва мора бити на првом месту – рекао је директор Дома здравља Богатић др Александар Мартиновић.

Д.Грујић

Related Images: