Naslovna 3 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ – УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА

pin - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА

Одборници Скупштине општине Богатић су, на данас одржаној седници, разматрали 19 тачака дневног реда и усвојили више значајних одлука.

2 3 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
Одборници Скупштине општине

Усвојена је одлука о измени раније одлуке о једнократној помоћи за новорођену децу, тако што сада право на једнократну помоћ у износу од 50.000 динара има мајка детета под условом да је држављанка Србије и да пре подношења захтева за помоћ има најмање шест месеци пребивалиште на подручју општине Богатић.

Ilijasevic 840x630 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
Одборник Александар Илијашевић је био најактивнији на седници

Одлуком одборника Срђан Станчетић из Бановог Поља, који је погинуо током ратних дејстава на Косову и Метохији, на караули Кошаре, добиће улицу у свом селу, пошто је данас усвојена одлука о измени назива улица у Бановом Пољу.

Општина Богатић ће купити земљиште површине 62,23 ара у Богатићу за потребе Коњичког клуба „Мачванин“, изгласали су одборници.

Након образложења Душанке Ковачевић, саветнице у општинској управи и дискусије у којој је учествовало неколико одборника усвојени су извештаји о реализацији локалног акционог плана за родну равноправности и план активности за унапређење родне равноправности.

Dusa 840x630 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
Душанка Ковачевић, саветница
у општинској управи

Најдужа расправа је вођена о предлогу јавног уговора за јавно-приватно партнерство за поверавање јавног линијског превоза путника. Уговором је сачињен после спроведене процедуре јавних набавки и прибављања неопходних сагласности републичких органа, а предвиђа да се у наредних десет година превоз путника на подручју општине Богатић повери предузећу „Мачва експрес“ из Бадовинаца као најповољнијем понуђачу.

За предложени нацрт уговора на крају је гласало 19 одборника, док је 7 било против.

1 2 840x630 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
Одборници у делу седнице гласали подизањем руку због квара електронског система за гласање

Одборници су дали сагласност и на нацрт уговора о регулисању односа између општине Богатић и предузећа „Монарх“ из Београда које планира инвестиције у пластеничку производњу експлоатацијом геотермалне енергије.

Popadic 840x630 - ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - УСВОЈЕНО 18 ОДЛУКА
Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“

Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“ имао је уводну реч о извештају о остваривању програма пословања у прошлој години, који су одборници усвојили, као и о предлогу измене програма пословања у овој години којом се предвиђа проширење услуге одношења смећа, па тиме и увећање прихода.

Усвојени су и извештаји о раду и финансијски извештаји Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ и Културно-образовног центра и више решења о именовањима и разрешењима у школским и управним одборима.

Д.Г.

Related Images: