1 1000x642 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ - ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК БОРЦИМА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ – ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК БОРЦИМА

pin - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ - ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК БОРЦИМА

У знак сећања на жртве фашизма  у току Другог светског рата у нашој земљи, Европи и свету данас се обележава 9. мај – Дан победе.

Државни празник и 77. годишњица победе над фашизмом обележени су данас у Богатићу полагањем цвећа и венаца на споменик палим борцима Мачванског партизанског одреда.

Почаст онима који су пали у борби за слободу одали су представници општине Богатић, СУБНОР-а Богатића и Удружења потомака ратника 1912-1920. „Пук Краљевића Александра“ из Богатића.

-На олтар слободе, независности и антифашизма, српски народ положио је огромне жртве. Овде смо да одамо почаст жртвама фашизма, родољубима који су своје животе положили за све нас, за мир и благостање. Борци из ових наших крајева учествовали су у дивовским борбама током Другог светског рата и несебично дали свој допринос у победи добра над злом. Остаје нам да се с поносом сећамо њихове велике жртве, изразимо вечно поштовање и да их помињемо са пијететом. А нама, њиховим потомцима остаје у аманет да слободу чувамо, да се у њој развијамо и напредујемо – рекао је овом приликом Милан Дамњановић, председник општине Богатић.

Related Images: