Opelo - ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ - У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ "ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА"
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ – У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ „ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА“

pin - ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ - У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ "ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА"

Осму годину Културно-образовни центар у сарадњи са Удружењем књижевника Србије и уз подршку општине Богатић организовали су данас манифестацију „Дани Јанка Веселиновић“.

1 1 1 840x630 - ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ - У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ "ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА"
Свештеници служили опело Јанку Веселиновићу

Опело великом књижевнику на његовом гробу у Глоговцу служили су свештеници Бојан Андрић и Иван Полић, а потом су присутни минутом ћутања одали пошту завичајном писцу који се сврстава међу најзначајније у српској књижевности.

1 1 840x630 - ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ - У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ "ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА"
Милан Дамњановић и Матија Миловановић положили су венац на гроб Јанка Веселиновића

Испред локалне самоуправе венац на гроб Јанка Веселиновића положили су Милан Дамњановић, председник општине и Матија Миловановић, помоћник председника општине. Венце свежег цвећа положили су и Иван Остојић, в.д. директора КОЦ-а, Иван Лукић, председник месне заједнице Глоговац и Милена Достанић, директорка Основне школе „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари.

У храму Светих апостола Петра и Павла уприличена је свечана академија у којој су учествовали Хор мачвански, солиста на народним инструментима Еди Тајм, солиста на виолини Милан Перовић, Бранислав Ковић, глумац АП „Јанко Веселиновић“ и Емилија Тешић, ученица Мачванске средње школе која је прочитала свој рад који је проглашен за најуспешнији на литерарном конкурсу.

8 840x630 - ВЕЛИКОМ КЊИЖЕВНИКУ У ЧАСТ - У ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ "ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА"
Др Радован Калабић

Испред Удружења књижевника Србије присутнима се обратио др Радован Калабић који је са пијететом и поштовањем говорио је животу и делу Јанка Веселиновића, сврставајући га у најзначајније српске књижевнике.

Манифестација се наставља сутра када се организује књижевно вече на којем ће се представити ствараоци из Мачве.

Д.Г.

Related Images: