Preminuo Dragorad Kovacevic - IN MEMORIAM: ДРАГОРАД КОВАЧЕВИЋ
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

IN MEMORIAM: ДРАГОРАД КОВАЧЕВИЋ

pin - IN MEMORIAM: ДРАГОРАД КОВАЧЕВИЋ

После вишемесечне борбе са најтежом болешћу ноћас је у 62. години преминуо Драгорад Ковачевић из Црне Баре, један од најистакнутијих пчелара у Србији.

Живот је посветио пчелама, племенитим и највреднијим бићима на планети. Са њима је увек имао заједнички језик ваљда због тога што је и сам био такав – племенит, добре душе и благе нарави, честит и поштен човек, вредан и савестан.

Био је узор пчеларима за чије интересе се непрестано залагао, имао је визије развоја пчеларства које је у великој мери остварио у свом газдинству. Годинама је био највећи произвођач меда у Мачви.

Младим и пчеларима почетницима био је највећа подршка. Најбоље је разумео пчеле, а велико знање и богато искуство делио је са сваким ко му се обратио за помоћ. Није давао само савете већ и поклањао верујући да тако чини најбоље за развој пчеларства.

У једном периоду био је председник Друштва пчелара „Мачва“, у оквиру којег је ангажовано радио на удруживању пчелара, борио се за њихове интересе и бољи положај и посвећено радио на унапређењу рада Савеза пчеларских организације Србије.

Писао је бриљантне стручне текстове у часопису „Пчелар“ и био врстан статистичар.

Прерани одлазак Драгорада Ковачевића је ненадокнадив губитак за његову породицу и српско пчеларство.

Драгорад Ковачевић ће бити сахрањен сутра у 12 часова на гробљу у Црној Бари.

Д.Г.

Related Images: