memorandum png - БОГАТИЋУ ПОДРШКА ДРЖАВЕ ЗА НАСТАВАК ТОПЛИФИКАЦИЈЕ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋУ ПОДРШКА ДРЖАВЕ ЗА НАСТАВАК ТОПЛИФИКАЦИЈЕ

pin - БОГАТИЋУ ПОДРШКА ДРЖАВЕ ЗА НАСТАВАК ТОПЛИФИКАЦИЈЕ

Општина Богатић у пројекту који омогућава наставак топлификације експлоатацијом геотермалне енергије

Међу 11 градова и општина у којима ће се реализовати пројекат „Обновљива даљинска енергетика у Србији“ је и општина Богатић.

Меморанудом о разумевању за спровођење овог пројекта потписан је јуче у Крагујевцу.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић је изјавила да ће захваљујући већем коришћењу обновљивих извора енергије у производњи топлотне енергије грађани у 11 градова и општина добити квалитетније грејање и здравију животну средину, а локалне самоуправе стабилнији систем даљинског грејања. 

memorandum obnovljivi1 - БОГАТИЋУ ПОДРШКА ДРЖАВЕ ЗА НАСТАВАК ТОПЛИФИКАЦИЈЕ
Потписници меморандума о реализацији пројекта

Испред општине Богатић  меморандум потписао заменик председника општине Теодор Теодоровић.

-За нашу општину је изузетно важно што су нас релевантни субјекти препознали као поузданог партнера на реализацији овог значајног пројекта који ће омогућити да наше природне потенцијале претворимо у енергију и искористимо на најбољи могући начин. Захваљујем се Министарству рударства и енергетике на досадашњој подршци у спровођењу пројеката унапређења енергетске ефикасности у јавним објектима и у домаћинствима, као и на помоћи у спровођењу друге фазе процеса топлификације општине Богатић – рекао је Теодоровић.

Вредност пројекта је 40,5 милиона евра, а њиме су обухваћени следећи градови и општине у Србији: Бечеј, Богатић, Врбас, Вршац, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Ниш, Нови Пазар, Панчево и Параћин.

Меморандуми су потписани између Министарства рударства и енергетике, Европске банке за обнову и развој, Швајцарског државног секретаријата за економске послове и градова и општина у Србији који учествују у пројекта, у присуству Делегације ЕУ у Србији.

Д.Г.

Related Images: