Prokuplje Bogatic - ПРИЈАТЕЉСТВО ПРОКУПЉА И БОГАТИЋА - УСКОРО ОДЛУКА О БРАТИМЉЕЊУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПРИЈАТЕЉСТВО ПРОКУПЉА И БОГАТИЋА – УСКОРО ОДЛУКА О БРАТИМЉЕЊУ

pin - ПРИЈАТЕЉСТВО ПРОКУПЉА И БОГАТИЋА - УСКОРО ОДЛУКА О БРАТИМЉЕЊУ

Општину Богатић посетила је делегација града Прокупља на челу са замеником градоначелника Мирославом Антовићем и председником Скупштине града Дејаном Лазићем.

На радном састанку делегација Прокупља и Богатића размењена су искуства у погледу друштвено-економског развоја, привредног амбијента и развојних планова општине Богатић и града Прокупља.

Prokuplje Bogatic1 - ПРИЈАТЕЉСТВО ПРОКУПЉА И БОГАТИЋА - УСКОРО ОДЛУКА О БРАТИМЉЕЊУ

Дугогодишњу сарадњу и пријатељство, општина Богатић и град Прокупље крунисаће одлуком о братимљењу две локалне самоуправе, која ће бити донета на једној од наредних седница локалног парламента.

Тај чин треба да широм отвори врата размени различитих знања, примера добре праксе на свим пољима, просветном, културном, привредном, спортском, а све у интересу унапређења начина живљења у обе средине. Овакво приближавање пружа нашим локалним самоуправама велике могућности, не само у размени искустава, већ и на плану изградње још бољих међусобних односа и обостране помоћи.

Гости из Прокупља ће сутра у Бадовинцима, поводом обележавања “Ноћне крваве битке на Дрини” у којој је Топлички гвоздени пук “Књаз Михаило” извојевао победу у Великом рату и спасао народ Мачве од страдања и уништења, положити венце на спомен обележје и одати пошту жртвама борбе за слободу.

Related Images: