Naslovna fekalna cisterna - БОГАТИЋ У ПРОГРАМУ "ЧИСТА СРБИЈА" - 210 КИЛОМЕТАРА МРЕЖЕ И ДВА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА
ЗЕЛЕНА МАЧВА ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БОГАТИЋ У ПРОГРАМУ „ЧИСТА СРБИЈА“ – 210 КИЛОМЕТАРА МРЕЖЕ И ДВА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

pin - БОГАТИЋ У ПРОГРАМУ "ЧИСТА СРБИЈА" - 210 КИЛОМЕТАРА МРЕЖЕ И ДВА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА
BANER SUFINANSIRANJE 1 - БОГАТИЋ У ПРОГРАМУ "ЧИСТА СРБИЈА" - 210 КИЛОМЕТАРА МРЕЖЕ И ДВА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

Недосањан сан да ће се после две и по деценије завршити изградња канализационог система требало би да се оствари до 2025. године, пошто је општина Богатић сврстана у приоритетне у реализацији пројекта „Чиста Србија“.

На више радних састанака у Влади Србије потврђено је да је у плану изградња канализационог система под називом „Богатић“ на који би били прикључени варошица Богатић и насељена места Клење, Дубље, Белотић, Црна Бара, Баново Поље, Глоговац и Совљак и канализационог система под називом „Салаш Црнобарски“ на који би се прикључила насељена места Бадовинци, Салаш Црнобарски и Очаге, док би се месне заједнице Глушци, Узвеће и Метковић повезале на регионални систем Шабац. Укупно ће се градити 210 километара канализационе мреже и два постројења за пречишћавање отпадних вода у Црној Бари и Салашу Црнобарском.

– Према стриктно дефинисаним критеријумима општина Богатић је сврстана у прву категорију, а нарочито имајући у виду степен испуњености свих неопходних пројектно-техничких услова и реалне потребе становништва и привреде – кажу у општинској управи.

Milan - БОГАТИЋ У ПРОГРАМУ "ЧИСТА СРБИЈА" - 210 КИЛОМЕТАРА МРЕЖЕ И ДВА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА
Милан Дамњановић,
председник општине Богатић

Милан Дамњановић, председник општине Богатић истиче да је завршетак изградње канализационе мреже започете 1997. и проширење на све месне заједнице приоритет руководства локалне самоуправе.

-Ми смо приликом сваког, било формалног или неформалног сусрета са представницима Владе Републике Србије, као и са самим председником Вучићем, инсистирали на потреби наставка радова на канализационој мрежи, прво за насељено место Богатић, а потом и у осталим местима. Тај циљ смо одредили као приоритет и нисмо од њега ниједног тренутка одустали. Наравно да смо били свесни свих отежавајућих околности, пре свега финансијске природе, јер реално посматрано, ми као локална самоуправа нисмо у могућности да самостално реализујемо један тако велики пројекат. Ставили смо питање канализације у први план зарад будућности читавог нашег краја, пре свега, наше деце – каже Дамњановић.

Завршетак канализационе мреже у Богатићу, која је због дужине изградње названа „Скадром на Бојани“ запео је, осим због неодговорности ранијих локалних власти више због недостатка новца у општинском буџету. Иако нема оправдања што су у једном периоду улагања потпуно заустављена, од почетка је јасно да локална самоуправа без подршке државе не може завршити започети посао.

То је потенцирано приликом посете председника Вучића општини Богатић у фебруару 2019. године, после које је пројекат уврштен у програм „Чиста Србија“.

– Нема потребе да говоримо о значају који ће једна оваква инвестиција имати за нашу општину и све њене грађане. Оно што је био вишедеценијски сан свих нас, али и велика препрека за досадашњи бржи и квалитетнији економски развој наше заједнице, полако, али сигурно се претвара у стварност – рекао је Милан Дамњановић подржавајући визију  да се равномерно развијају сва места у Србији  како би на тај начин сви грађани добили шансу да живе и раде у тим местима.

Д.Г., М.М. Н.К.

Related Images: