Kamioni - СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ
ЗЕЛЕНА МАЧВА ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ

pin - СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ
BANER SUFINANSIRANJE 1 - СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ

Јавно комунално предузеће „Богатић“ организовано прикупља отпад у седам месних заједница у општини Богатић. Уз два камиона смећара, колико је до сада било у њиховом возном парку, захваљујући пројекту Министарства за заштиту животне средине, амбасаде Шведске и општине Богатић, набављен је нови камион. То ће, према речима Теодора Теодоровића, заменика председника општине Богатић значајно допринети ефикаснијем управљању отпадом и остваривању циља да подручје општине Богатић у скорије време буде еколошка средина.

– Укупна вредност овог пројекта је око 200.000 евра, а учешће наше локалне самоуправе је 25.000 евра – рекао је Теодоровић.

Kamioni1 840x630 - СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ
Трећи камион смећар у возном парку ЈКП „Богатић“

Осим набавке нове механизације, пројектом је планирано да се домаћинствима у Богатићу бесплатно подели 2000 канти за одлагање отпада. Још већи значај овог пројекта је у искораку у управљању отпадом у смислу сепарације папирног, металног  пластичног отпада који ће се новим камионом два пута недељно одвозити на регионалну депонију у Јарку.

Kante 840x630 - СЕПАРАЦИЈА ОТПАДА У 2000 ДОМАЋИНСТАВА У БОГАТИЋУ
Домаћинства ће бесплатно добити 2000 канти за сепарисани отпад

У ЈКП „Богатић“ су истакли да је, осим субвенционисања овог предузећа из локалног буџета за инвестиције у набавку возила и опреме које су значајне на путу да општина Богатић буде еколошка средина, веома значајна подршка стигла овим пројектом. И раније је у оквиру пројеката који су финансирани из предприступних фондова ЕУ било покушаја прикупљања сепарисаног отпада, али становништво није истрајало у реализацији ове иницијативе.

– Еколошка свест грађана је на ниском нивоу и ми ћемо се трудити да убудуће и едукацији становништва посветимо више пажње – истакли су у ЈКП „Богатић“.

Д.Г. – М.М.

Related Images: