Klinci Naslovna - (ВИДЕО) ОТПАД КАО ИЗВОР СРЕЋЕ: СНАЖНЕ ПОРУКЕ НАЈМЛАЂИХ О ЕКОЛОГИЈИ И РЕЦИКЛАЖИ
ЗЕЛЕНА МАЧВА ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО МАЧВА ПРЕС ТВ ТРАКА

(ВИДЕО) ОТПАД КАО ИЗВОР СРЕЋЕ: СНАЖНЕ ПОРУКЕ НАЈМЛАЂИХ О ЕКОЛОГИЈИ И РЕЦИКЛАЖИ

pin - (ВИДЕО) ОТПАД КАО ИЗВОР СРЕЋЕ: СНАЖНЕ ПОРУКЕ НАЈМЛАЂИХ О ЕКОЛОГИЈИ И РЕЦИКЛАЖИ
BANER SUFINANSIRANJE 1 - (ВИДЕО) ОТПАД КАО ИЗВОР СРЕЋЕ: СНАЖНЕ ПОРУКЕ НАЈМЛАЂИХ О ЕКОЛОГИЈИ И РЕЦИКЛАЖИ

Малишани у Предшколској установи „Слава Ковић“ у Богатићу су на време почели да уче о екологији, здравој животној средини и рециклажи. Уз подршку васпитачица, педагога и директорке установе представили су се на изложби „Дан рециклаже“.

Одраслима који су били присутни послали су јаке поруке:

Од пластичних кеса направили су кабанице, машне у коси, рукавице… Изложили су своје играчке које су направили од материјала који свакодневно завршавају у контејнерима или што је недопустиво на депонијама, дивљим, привременим или како их већ називају или, још поразније – у природи. Отпевали су и песму о рециклажи у којој су јасно и гласно истакли како знају да је одраслима отпад „гњаважа“, а они су га, ето, искористили за тренутке среће док су израђивали играчке од картона, папира, пластичних флаша и чаша, ролни тоалет-папира….

Паметни, креативни, маштовити, клинци су поручили одраслима да од њих очекују ангажовање да сви заједно живе у здравој природи, без сметлишта, отпада на улици, на њивама, у рекама….

Ако су деца залог будућности и ако са својих четири-пет година знају у каквом окружењу желе да живе, треба их послушати.

У видео прилогу послушајте малишане из ПУ „Слава Ковић“.

Related Images: