Sajt Damnjanovic - ПОВОДОМ КРАЂЕ БИСТЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА СРЂАНА СТАНЧЕТИЋА ОГЛАСИО СЕ  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОВОДОМ КРАЂЕ БИСТЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА СРЂАНА СТАНЧЕТИЋА ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

pin - ПОВОДОМ КРАЂЕ БИСТЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА СРЂАНА СТАНЧЕТИЋА ОГЛАСИО СЕ  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
Milan Damnjanovic Obradjeno - ПОВОДОМ КРАЂЕ БИСТЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА СРЂАНА СТАНЧЕТИЋА ОГЛАСИО СЕ  ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
Милан Дамњановић, председник општине Богатић

Председник општине Богатић Милан Дамњановић оштро је осудио крађу бронзане бисте хероја са Кошара, Срђана Станчетића са месног гробља у Бановом Пољу и затражио не само да се кривци хитно пронађу већ и да се утврди мотив овог вандалског чина.

„Са дубоким огорчењем примио сам вест о крађи бисте истинског хероја Срђана Станчетића, који је као припадник 63. падобранске бригаде у својој 24. години храбро положио живот за домовину 28. јула 1998. године у сукобима са шиптарским терористима у рејону карауле Кошаре.

Бездушници су оскрнавили успомену на нашег Срђана, а извршење овог кривичног дела заслужује хитну реакцију свих надлежних субјеката и изрицање адекватне казне за починиоце у складу са законом.

На тај начин шаљемо јасан сигнал о недопустивости таквог понашања у нашем друштву и нултој толеранцији на насиље.

Беспризорне слике скрнављења заслужују осуду и гнушање, а сцене које показују нехуманост и мржњу не желимо да гледамо у нашој локалној заједници.

Због појаве крађе биста и споменика постоји очигледна потреба одговарајућег надгледања локалитета у циљу спречавања оваквих и сличних случајева, као и унапређење сарадње свих релевантних институција.

Такође, неопходно је и допринети подизању свести грађана о штетности и последицама поступака, те искрено верујем да добри дух Богатића нико неће моћи укаљати и да овакве гнусне радње свакако не смеју бити део наше свакодневнице.

Надам се да ће службеници Министарства унутрашњих послова, полицијске станице Богатић ускоро расветлити овај случај, а користим ову прилику да се захвалим свим људима на истакнутој подршци и солидарности породици, пре свега, Срђановој мајци Драгослави.

Посебна захвалност господину Бобану Јеремићу на дивном и племенитом гесту, који је потресен причом о украденој бисти хероја, одлучио да у својој ливници изради нову и донира породици палог јунака.“

Related Images: