Boris Drazic Preminuo - ОБОРЕН УДАРЦЕМ, ПА ГА ШУТИРАЛИ НОГАМА ПО ГЛАВИ И ТЕЛУ - ОБДУКЦИЈА ОТКРИВА УЗРОК СМРТИ БОРИСА ДРАЖИЋА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ОБОРЕН УДАРЦЕМ, ПА ГА ШУТИРАЛИ НОГАМА ПО ГЛАВИ И ТЕЛУ – ОБДУКЦИЈА ОТКРИВА УЗРОК СМРТИ БОРИСА ДРАЖИЋА

pin - ОБОРЕН УДАРЦЕМ, ПА ГА ШУТИРАЛИ НОГАМА ПО ГЛАВИ И ТЕЛУ - ОБДУКЦИЈА ОТКРИВА УЗРОК СМРТИ БОРИСА ДРАЖИЋА

Обдукција тела Бориса Дражића (44) из Богатића који је јуче преминуо од последица бруталног пребијања у петак после поноћи и налаз патолога разјасниће које повреде су биле смртоносне.

Несрећни млади ветеринар је, подсетимо, задобио тешке повреде опасне по живот  када је кренуо да помогне пријатељу Д.М. (28) којег су по изласку из кафића напали  Д.Д. (20), С.Б. (22) и Ђ.Л. (18). Трагедија која је узнемирила Мачву догодила се после фајронта испред једног кафића у центру Богатића у присуству великог броја сведока.

– Одгурнули су Д.М. који се почео да се брани и избила је жестока туча. Борис је изашао нешто раније из кафића и стајао је поред аутомобила. Када је видео шта се догађа кренуо је да помогне и тада добио снажан ударац од којег је изгубио свест и пао као покошен на тротоар. Онда је други младић наставио да га шутира по глави и телу.  Тучу су прекинули полицајци који су били у патроли стотинак метара далеко, позвали су хитну помоћ и ухапсили двојицу младића, а трећег нешто касније јер је побегао са лица места – навео је наш извор.

Тешко повређени Борис Дражић је у коми транспортован до Шапца, а потом у Клинички центар у Београду где је после четири дана подлегао повредама.

– Увиђај је трајао до ујутро. Криминалистички инспектори су саслушали велики број очевидаца чији искази су се поклопили и по налогу Основног јавног тужилаштва против тројице младића је поднета кривична пријава због наношења тешких телесних повреда. Узети су ДНК узорци учесника туче који су и тестирани на присуство наркотика и алкохола – додао је извор из истраге.

Истрага ће бити настављена, а случај ће уместо Основног преузети Више јавно тужилаштво у Шапцу.

– То је уобичајена процедура у оваквим случајевима, али се у овом тренутку не зна да ли ће се ово кривично дело квалификовати као наношење тешких телесних повреда  са смртним исходом или као неко теже које предвиђа Кривични законик – наводи наш извор.

Борис Дражић ће бити сахрањен у петак.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић прогласио је дводневну жалост.

Д.Г.

Related Images: