Naslovna 1 - ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: ЗА 9 ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ 1,35 МИЛИОНА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: ЗА 9 ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ 1,35 МИЛИОНА

pin - ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: ЗА 9 ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ 1,35 МИЛИОНА

Представници удружења и организација и Милан Дамњановић, председник општине Богатић данас су потписали уговоре о суфинансирању пројеката из области културе у овој години који су изабрани на јавном конкурсу.

Општина Богатић је расписала конкурс за избор пројеката који ће бити суфинансирани, а одабрано је 9 пројеката за чију реализацију је издвојено укупно 1,35 милиона динара.

Удружењу „Црнобарски корени“ је додељено 150.000 за издавање монографије ОШ „Јанко Веселиновић“, а по 150.000 за реализацију пројеката који промовишу културу, негују традицију и унапређују делатност културе на селу одобрено је Културно-уметничким друштвима „Александар Достанић“ Глушци, „Мачванка“ Клење, „Јелица“ Црна Бара, „Бисерница“ Дубље и „Милић од Мачве“ Белотић.

 Општина Богатић ће са 300.000 динара суфинансирати пројекат „Изажањац у Мачви“  са којим је конкурисало Друштво за очување обичаја Мачве Изажањац из Богатића, док је за пројекат  Удружење писаца „Јанко Веселиновић“ под називом „Песма Мачву прела а књига је прославила“ додељено 90.000, а  предузећу  „Невен“ из Београда за суфинансирање романа „Међу шљивама“ износ од 60.000 динара.

Д.Г.

Related Images: