Naslovna 3 - ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ПОСЛЕ ТУЧЕ ИСПРЕД КАФИЋА У БОГАТИЋУ - Б.Д.  ЖИВОТНО УГРОЖЕН
ИСТАКНУТО ТРАКА

ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ПОСЛЕ ТУЧЕ ИСПРЕД КАФИЋА У БОГАТИЋУ – Б.Д. ЖИВОТНО УГРОЖЕН

pin - ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ПОСЛЕ ТУЧЕ ИСПРЕД КАФИЋА У БОГАТИЋУ - Б.Д.  ЖИВОТНО УГРОЖЕН

Полиција у Богатићу је ухапсила Д.Д. (20), С.Б. (22) и Ђ.Л. (23) због сумње да су нанели тешке телесне повреде Б.Д. (44). Њима је одређено полицијско задржавање до 48 сати, а након саслушања у Основном јавном тужилаштву у Шапцу суд им је одредио притвор до 30 дана. Тужилаштво их терети за кривично дело наношења тешке телесне повреде из члана 121 ст.2 Кривичног законика.

Инцидент се догодио у петак око 2 сата после поноћи испред кафића у центру Богатића. Тројица ухапшених су физички напали Д.М. (28) који је био у друштву тешко повређеног Б.Д. када су њих двојица напустили локал и кренули кући.

– Б.Д. је већ био изашао и чекао поред аутомобила пријатеља Д.М., за којим су из локала кренула и тројица младића и гурнули га, а онда је започела туча у којој се овај бранио.  Б.Д. је пришао са намером да помогне пријатељу и у тренутку је добио ударац од којег се срушио као покошен на тротоар. Лежао је на боку без свести, а након тога га је један од младића шутирао по телу – навео је наш извор.

Тучу су прекинули полицајци који су били у патроли недалеко и ухапсили двојицу младића, док је трећи приведен у полицију нешто касније.

– Иако су у близини кафића маркети и једна банка, сигурносне камере на овим објектима нису снимиле инцидент. Увиђај је трајао неколико сати, а с обзиром да су се поклопиле  приче очевидаца  против Д.М. , који је нападнут и има лаке повреде није покренут поступак јер је утврђено да се бранио од нападача  који су похапшени – додао је наш извор.

Дежурна екипа хитне службе Дома здравља у Богатићу је збринула повређеног Б.Д. који је реанимиран у транспорту до шабачке болнице, где је још једном реанимиран и интубиран и хитно  транспортован у Клинички центар у Београду.

Он је и даље у коми, животно је угрожен и лекари се боре да му спасу живот.

Немили догађај је узнемирио јавност у Богатићу с обзиром да је тешко повређени Б.Д. угледни ветеринар и директор Ветеринарске станице и великом броју људи познат као добар човек „који мрава није згазио“.

На фејсбук страници огласио се и Милан Дамњановић председник општине Богатић  који је осудио насиље и угрожавање мирног суживота у малој средини „у којој влада дух мира и толеранције“.

– Нажалост, сведоци смо тога да постоје индивидуе које деструктивно понашање и своју агресивност исказују на овако бруталан начин, а то је нешто чему све институције система морају стати на пут и то не само у овом случају – поручио је први човек Богатића.

Ухапшени насилници су, иначе, од раније познати полицији.

Д.Г.