Oglas prodaja njive 1080x642 - "ИШТЕМ РОБА...." - ОРИГИНАЛАН ОГЛАС О КОЈЕМ БРУЈИ МАЧВА
ИСТАКНУТО ТРАКА

„ИШТЕМ РОБА….“ – ОРИГИНАЛАН ОГЛАС О КОЈЕМ БРУЈИ МАЧВА

pin - "ИШТЕМ РОБА...." - ОРИГИНАЛАН ОГЛАС О КОЈЕМ БРУЈИ МАЧВА

Духовито, тужно, емотивно… Људи који су га видели, различито су схватили оглас и његову поруку

Домаћин из Богатића је решио да прода њиву, па је срочио несвакидашњи оглас.

„Ја сам родна мачванска земља. Простирем се у Лугу, атар Глушци, према Раденковићу у површини 1,30 хектара. Мој власник ме продаје зато што ја иштем роба за себе, да ме обрађује, негује, а не да ме запусти. Звати мог власника на мобилни 0655694660. Унапред захвална Мачванска земља.“

Оглас је написао  руком и залепио на више прометних места, али још увек се није јавио „роб“ који би је купио. Због оригиналности и духовитости оглас је, за сада, привукао пажњу само знатижељних људи који читају све што виси по бандерама, излозима и зидовима, али не и озбиљног купца.

Позвали смо број телефона из огласа, домаћин се јавио и замолио да му не објављујемо име. Открио нам је да продаје само мали део свог имања од преко 9 хектара.

– Земља данас заиста тражи роба, баш како сам написао. До ове године сам обрађивао преко 9 хектара земље, али не могу више. Остао сам на имању усамљен, а године стигле. Уз све то никако не могу да зарадим шта год сејао. Ето, пшеницу сам продао по 20 , а у продавници сам за килограм лука платио 170 динара. Боље да сам лук садио, али како сам могао да знам да ће бити толико скуп – испричао је и додао како је први пут  „у свом животном веку и под старе дане“ четири хектара дао у закуп, а остала четири ће наставити да обрађује, као и њиву коју продаје уколико не пронађе купца.

Д. Грујић

Related Images: