Dublje Naslovna - "ПАЧИЋИ" У ДУБЉУ У НОВОМ ПРОСТОРУ, МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ, БОЉИ УСЛОВИ И ЗА ЂАКЕ У ШКОЛИ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

„ПАЧИЋИ“ У ДУБЉУ У НОВОМ ПРОСТОРУ, МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ, БОЉИ УСЛОВИ И ЗА ЂАКЕ У ШКОЛИ

pin - "ПАЧИЋИ" У ДУБЉУ У НОВОМ ПРОСТОРУ, МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ, БОЉИ УСЛОВИ И ЗА ЂАКЕ У ШКОЛИ

Предшколци из Дубља од ове јесени у новом савременом простору, отворен и полудневни боравак за 20 деце узраста од 2,5 до 5 година. За унапређење услова ученика ОШ „Никола Тесла“ издвојено 1,6 милиона динара

Dublje vrtic2 - "ПАЧИЋИ" У ДУБЉУ У НОВОМ ПРОСТОРУ, МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ, БОЉИ УСЛОВИ И ЗА ЂАКЕ У ШКОЛИ
Нови простор вртића у Дубљу

У Дубљу су при крају радови на адаптацији простора намењеног деци из овог села која ће у новој школској години похађати припремни предшколски програм и малишанима који ће први пут у свом селу кренути у вртић.

Део некадашње трпезарије  ОШ „Никола Тесла“ је реконструисан у функционалан простор за потребе ПУ „Слава Ковић“ у којем ће припремни предшколски програм похађати 20 будућих ђака првака, а исто толико малишана узраста од 2,5 до 5 година овде ће се уписати у полудневни боравак.

Милан Дамњановић, председник општине Богатић се уверио да ће деца из Дубља, за разлику од раније, убудуће имати пристојне услове.

– За ове радове из буџета је издвојено 2,3 милиона динара. Унапређени су услови за реализацију припремно-предшколског програма, али је важно и што сада деца из Дубља имају вртић у свом месту јер ће се организовати једна група у полудневном боравку – рекао је Дамњановић.

Директорка ПУ „Слава Ковић“ Лидија Симеуновић очекује да ће у полудневни боравак бити уписано 20 малишана.

dublje sala - "ПАЧИЋИ" У ДУБЉУ У НОВОМ ПРОСТОРУ, МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ, БОЉИ УСЛОВИ И ЗА ЂАКЕ У ШКОЛИ
Адаптација бивше трпезарије

– Има интересовања родитеља и само за два дана је уписно 10 деце – рекла је она.

У новом простору ПУ „Слава Ковић“ у Дубљу је велика и светлу радна соба, тоалети и уређени простор за боравак деце и васпитача, а очекује се испорука намештаја и опреме.

– Издвојено је и 1,6 милиона динара за реконструкцију санитарног чвора у ОШ „Никола Тесла“ и адаптацију дела бивше трпезарије у функционални простор за наставу  физичке културе који ће бити опремљен наставним средствима – додао је Милан Дамњановић, председник општине Богатић приликом боравка у Дубљу.

Д.Грујић

Related Images: