Groblje Bogatic 1210x642 - ТУГА - ЉУБИША УМРО У САМОЋИ, ТЕЛО ДАНАС ПРОНАЂЕНО, САХРАЊЕН БЕЗ ОПЕЛА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ТУГА – ЉУБИША УМРО У САМОЋИ, ТЕЛО ДАНАС ПРОНАЂЕНО, САХРАЊЕН БЕЗ ОПЕЛА

pin - ТУГА - ЉУБИША УМРО У САМОЋИ, ТЕЛО ДАНАС ПРОНАЂЕНО, САХРАЊЕН БЕЗ ОПЕЛА

Пошто ЈКП „Богатић“ нема расхладне коморе, а сахрана је морала данас да се обави, није било довољно времена да се организује са свим верским обредима што, иако нису у обавези, у ситуацијама када покојници немају сроднике чине запослени у Центру за социјални рад

Беживотно тело Љубише П. (65), пензионисаног радника Пореске управе, данас преподне су у његовом стану у згради у строгом центру Богатића пронашли полицајци и дежурна екипа хитне службе Дома здравља. Претходно су ватрогасци-спасиоци развалили улазна врата која су била закључана. Тело несрећног човека, у фази распадања, лежало је на поду између кревета и врата од купатила.

– Комшиница из зграде је јутрос пријавила полицији да се последњих дана из његовог стана у приземљу осећа непријатан мирис. Рекла је и да Љубишу није видела извесно време да излази у куповину, па је посумњала на најгоре – навео је наш извор.

На телу нису пронађени трагови насиља, а према процени лекара Љубиша П. је преминуо природном смрћу пре двадесетак дана. Тужилаштво није тражило обдукцију.

– Љубиша је живео сам.  Имао је три ћерке које са мајком живе у Хрватској. Прошле године је отишао у пензију и од тада је излазио углавном до маркета и пекаре и том приликом смо се сретали – кажу комшије.

Љубиша П. је данас сахрањен на гробљу у Богатићу, а на вечни починак су га испратили само радници комуналног предузећа који су копали раку. ЈКП „Богатић“ нема расхладне коморе па је сахрана морала да буде обављена одмах и то је учињено без свештеника и опела.

– Ми се потрудимо, иако нисмо обавезни, да наше суграђане који немају родбину достојанствено испратимо на вечни починак. Припремимо кољиво, вино и мед, умесимо погачу и закажемо долазак свештеника на гробље. Данас није било довољно времена да се организују верски обреди и прибави потврда о смрти, па је са свештеником договорено да опело служи на 40 дана –  рекли су у Центру за социјални рад у Богатићу.

Д. Грујић

Related Images: