Nagradjeni - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ – ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

pin - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

Свечаном академијом у присуству великог броја званица из Владе Републике Србије, делегација 20 општина и градова, народних посланика, представника верских организација, дипломатског кора, одборника Скупштине општине Богатић, представника организација и установа, обележен је 10. септембар, Дан општине Богатић.

20230910171601 IMG 4277 840x630 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

Поздрављајући госте Милан Дамњановић, председник општине Богатић је, поред осталог, истакао да су у протекле три године постигнут искорак у инфраструктурним пројектима и да је у у свакој од 14 месних заједница равномерно улагано у решавање проблема грађана.

-Свесни смо чињенице да нема убрзаног развоја, свеопштег напретка и подизања животног стандарда становништва без обимних инфраструктурних, капиталних инвестиција којих у
нашој општини, нажалост, нема већ деценијама. Због тога смо најпре веома озбиљно схватили чињеницу да без спремних пројеката, не можемо рачунати ни на какав новац из домаћих или страних фондова – рекао је Дамњановић и додао:

20230910173257 IMG 4292 840x630 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

– Зато смо, готово у сваком тренутку, имали по пар десетина пројеката спремних за различите јавне позиве.
Конкурисали смо за велике, приоритетне и финансијски обимне послове, као што је изградња канализационе мреже, али смо користили прилику да добијемо средства и за мање
приоритетне радове, уколико су били расписани конкурси за њих. Негде смо успели да прођемо, негде нисмо, али сматрам да није требало пропуштати такве шансе. Сви ми који живимо, радимо и стварамо у Богатићу, који га поштујемо и волимо сваким делом свог бића, морамо да нешто
научимо и из грешака у прошлости, а све зарад реалних могућности за стварање лепше визије будућности. Морамо да се отварамо и сарађујемо са свима, да постанемо градилиште, а не
одлазиште и то поштовани пријатељи није флоскула, нити демагогија, већ објективна и насушна потреба
– рекао је Дамњановић.

Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе је казао да ће општина Богатић имати подршку Владе Србије и као конкретан пример навео реконструкцију зграде Основне школе „Вук Караџић“ у Бадовинцима и изградњу вртића у овом месту.

dABIC 840x630 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

Уручена су признања истакнутим појединцима који су допринели афирмацији општине Богатић и установама и колективима за постигнуте резултате у раду.

20230910180155 IMG 4337 840x630 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

Плакете општине Богатић су добили: Мијајило Грушановић, кошаркашка легенда, Раде Лацковић, естрадни уметник, доцент др Милан Малетић, ванредни професор Ветеринарског факултета, Горан Давидовић, привредник из Богатића и Момчило Будимировић из Глушаца, произвођач јединственог козјег сира са чубром и плеснима.

Добитници Повеље општине Богатић су Центар за социјални рад, Основна школа „Јанко Веселиновић“ из Црне Баре – издвојено одељење Глоговац и Аматерско позориште „Јанко Веселиновић“.

DJIDO 840x630 - ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ - ОСАМ ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНЦИМА И КОЛЕКТИВИМА

На крају академије изведен је пригодан културно-уметнички програм.

Д. Грујић

Related Images: