Arci Naslovna - СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ
ТРАКА

СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ

pin - СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ

Правовременим ангажовањем полиције из Богатића и ветеринарске инспекције из Шапца спасен Стафорд Арчи. По налогу тужиоца пас је одузет од несавесне власнице која га је занемаривала и против ње поднета кривична пријава.

Arci 473x630 - СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ

По налогу Основног  јавног тужиоца у Шапцу ветеринарска инспекција је поднела кривичну пријаву против  З.Б. из Богатића због злостављања и занемаривања пса.

У Удружењу за заштиту животиња „Право на живот“ истичу да је захваљујући полицији из Богатића која је брзо реаговала по пријави, а потом и ветеринарске инспекције која је са полицијом изашла на терен, спашен живот Арчију, једноипогодишњем Америчком стафорд теријеру.

– И поступањем  јавног тужиоца смо веома задовољни. Ово је, колико је нама познато, а дуго се бавимо заштитом животиња, први пут да тужилаштво одреагује и нареди да се пас изузме од власника. Жена која није бринула о свом псу, већ је он био у таквом стању да су му дани или сати били одбројани, одговараће и кривично,  што би требало да буде пример свима који злостављају животиње  – истакли су у удружењу.

arci1 2 735x630 - СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ

Полицајци и инспектока су у дворишту несавесне власнице З.Б. затекли нехуман призор. Пас је ланцем дугачким око пола метра био везан за шипку, било је уочљиво да је неухрањен и данима није добијао храну, па  од  изгладнелости и  исцрпљености није могао да стоји на ногама. Збринут је у Ветеринарској станици у Богатићу где су га ветеринари спасили сигурне смрти.

arci1 1 391x630 - СПАСИЛИ АРЧИЈА, ОДУЗЕТ ОД НЕСАВЕСНЕ ВЛАСНИЦЕ И САДА ТРАЖИ НОВИ ДОМ

–  Био је у јако тешком стању. Глава му је клонула, дехидриран, хипотермичан,  измерили су му 35,5 температуру, грејали су га. Прогнозе нису биле оптимистичне, мислили су да неће жив дочекати јутро и све су учинили да му помогну. Лечен је антибиотицима, очишћен од паразита, окупан и на срећу врло брзо му се вратио апетит – наводе волонтери за заштиту животиња.

Иако му се свидело друштво младих ветеринара који су му спасили живот из станице у Богатићу је после неколико дана морао да буде привремено измештен у Београд. Прилозима љубитеља животиња је сакупљен новац за транспорт и наставак терапије.

Арчи је сада весео, мазан и питом, а волонтери из удружења му траже стални дом и власника који ће му поклонити нежност и љубав које није имао код своје власнице.

Д. Грујић

Related Images: