Skupstina prazna 2 - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 7: НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ - МИЛОШ ПАРАНДИЛОВИЋ - МИЛАН МАШИЋ
ИЗБОРИ 2023. ИСТАКНУТО

ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 7: НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ – МИЛОШ ПАРАНДИЛОВИЋ – МИЛАН МАШИЋ

pin - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 7: НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ - МИЛОШ ПАРАНДИЛОВИЋ - МИЛАН МАШИЋ

Представљамо изборне листе које су потврђене за локане изборе у општини Богатић 17. децембра 2023. Објавићемо текстове које су доставиле странке, коалиције и групе грађана које учествују на изборима, после упућеног јавног позива. Текстови учесника локалних избора биће објављени и у новом броју листа Ин Мачва у четвртак, 14. децембра како би били доступни широј публици.

NOVO LICE LOGO 630x630 - ЛИСТА ПОД БРОЈЕМ 7: НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ - МИЛОШ ПАРАНДИЛОВИЋ - МИЛАН МАШИЋ

Општински Одбор Новог Лица Србије Богатић је донео одлуку да на локалне изборе у Општини Богатић изађе самостално, под називом Ново Лице Србије Богатић – Милош Парандиловић – Милан Машић. Листа од 31. кандидата је верификована од стране Општинске изборне комисије под редним бројем 7. На Републичким изборима излазимо у оквиру коалиције Србија против насиља, такође под редним бројем 7.
Имајући у виду чињеницу да у нашој Општини Богатић, преко 90% становништва живи искључиво од пољопривреде, наш програм за развој Општине је везан за живот младих људи на селу. Морамо обезбедити нормалан и здрав живот пољопривредника, што подразумева све услове за останак и опстанак на селу и читавој Општини Богатић.
Приоритет имају водоводна и канализациона мрежа као и инфраструктура која испуњава основне услове за живот и смањује разлику између града и села. Тиме би се спречио масовни одлазак младих људи из наше Мачве.
И поред тога што смо идеално место за производњу здраве и органске хране, јер немамо индустријских загађивача, ми немамо могућност да спречимо уништење природне средине и деградације животног простора. Сведоци смо свакодневног ницања дивљих депонија, загађења ваздуха због пожара Општинске депоније, уништење природних ресурса у приобаљу реке Дрине…
Ново Лице Србије Богатић ће због тога инсистирати на строгим критеријумима и правилима за очување животне средине и стварање услова за здрав живот и производњу на селу.
Следећи програмски циљ је довођење инвеститора, искључиво наших људи из дијаспоре, који би улагали у прехрамбену и кондиторску производњу везану за органску храну и сеоски туризам. Овим би се оживело Мачванско село. Свако место мора имати обданиште, амбуланту, асвалтиране улице и уређене сеоске, пољске путеве… Уместо кладионица, младима треба омогућити спортске и културне активности.
Уз нешто мало храбрих приватних предузетника, једина и највећа фирма у нашој Општини је нажалост, Опшtинска Управа. Како која владајућа гарнитура је долазила, запошљавала је своје људе без икаквог програма за развој пољопривреде. Тако смо дошли у ситуацију да поједини функционери и запослени имају све чланске карте владајућих странака од појаве вишестраначја у Србији. Добили смо гломазну и нефункционалну администрацију. За све има времена само за решавање основних и кључних проблема нема воље ни времена.
Зато смо ставили у наш програм паролу: Да врата Општинске управе буду отворена за све…
Ново Лице Србије Богатић,
број 7.

Related Images: