Aleksandar Rokic 1 - Aleksandar ide na operaciju
ЖИВОТ

Aleksandar ide na operaciju

pin - Aleksandar ide na operaciju

Aleksandar Rokić, osmogodišnji dečak od rođenja boluje od cerebralne paralize i živi u veoma teškim uslovima u trošnoj kući u Badovincima. Sve ove godine, Aleksandar nije imao prilike za bilo kakav vid lečenja. Bio je prepušten samo svojim roditeljima, Slobodanu i Nedeljki Rokić. Dok otac odlazi u nadnicu, majka danonoćno bdi nad ovim bolesnim detetom. Ali, zahvaljujući humanitarnoj fondaciji „Podrži život“ ovom dečaku je omogućena operacija i zakazana za mart ove godine.

Komplkovani hirurški zahvat koji će izvesti eminenti lekari iz Rusije uliva veliku nadu za oporavak malog Aleksandra.

– Pošto su mi svi lekari rekli da nema šanse nikakve za mog Acu, nisam mogla da se pomirim sa tim. Čula sam da dolaze Rusi u Ćupriju i prošle godine sam ga kod njih odvela na pregled. Tražili su da vide snimak glave i rekli su da ima spasa za moje dete. Operacija košta 350.000 dinara i bila je zakazana za 15. decembar prošle godine, ali nismo uspeli da sakupimo sve pare – kaže majka Nedeljka.

U međuvremenu ova hrabra majka koja je prošle godine izgubila starijeg sina, koji je takođe bolovao od ove teške bolesti, stupila je u kontakt sa Fondacijom „Produži život“.

– Čula sam za tu organizaciju i poslala im zahtev. Tražili su da skeniram Acinu sliku. Nisam imala skener, trčala sam u komšiluk da skeniram i što pre to pošaljem. Čim su dobili sliku, za nekoliko dana uplatili su ceo iznos. Klub „Dionis“ iz našeg sela takođe je pomogao – kaže Nedeljka.

Tročlana porodica Rokić mesečno prima samo naknadu za tuđu negu i pomoć. Oni nemaju pravo na dečiji dodatak i socijalnu pomoć. Na pregled, u Ćupriju, išli su svojim automobilom „Zastavom 101“ starom četvrt veka.

– Nije bilo zgodno držati Acu na zadnjem sedištu toliki put. Unervozio se, ali, šta ću, mora se sve izdržati – priča Nedeljka.

I dok ovaj plavokosi dečak provodi dane u „svom svetu“ društvo mu pravi kućni ljubimac, šarena maca, sa kojom komunicira na sebi svojstven način. Mart je blizu i brižni roditelji, zahvaljujući svim ljudima koji su pomogli da se sakupi novac za operaciju, sa nestrpljenjem očekuju put u Ćupriju. Operacija je velika šansa da se Aleksandrovo zdravstveno stanje popravi i omogući mu se detinjstvo koje imaju sva druga deca.

Deci kojoj je neophodna finansijska pomoć za lečenje možete pomoći slanjem SMS na broj 5757 ( u tekst unesite bar jedan karakter). Na ovaj način donirate 100 dinara. Novac se može uplatiti i na tekući račun Fondacije „Podrži život“ broj 205-999-98.

Pomoć porodici malog Aleksandra može se uplatiti na tekući racun 205-9011005106251-13 na ime Rokic Nedeljka.

<>

  • M.Mijatović

Related Images: