Naslovna SRS - Lista broj 4 - Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka
ИСТАКНУТО

Lista broj 4 – Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka

pin - Lista broj 4 - Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka

Dragan Aćimović-Gale, predsednik Opštinskog odbora SRS

Opština Bogatić, da bi imala normalan privredni razvoj mora prvo da obezbedi infrastrukturu-gasovod, vodovod, kanalizaciju, putnu mrežu, da bi investitori, domaći ili strani mogli otvoriti klanicu, hladnjaču ili bilo koju drugu fabriku koja je značajna za razvoj opštine, shodno poslovima kojima se građani u opštini Bogatić bave. Naša opština je preko 90% polјoprivredna, drugi korak bi bio, obezbediti plasman proizvoda, stočarskih, povrtarskih i voćarskih. Posle potpisivanja Sporazuma  o stabilizaciji i pridruživanju 2008. godine, došlo je do velike krize u srpskoj polјoprivredi, što se odrazilo i na standard naših građana. Evropa je uvozom proizvoda sa teritorije Unije, stvorila višak domaćih proizvoda koji je nemoguće plasirati i zbog čega smo zapali u tešku ekonomsku krizu. Usled ovakve situacije, zapošlјavanje na teritoriji opštine Bogatić je gotovo nemoguće.

Evropska Unija je sankcijama koje je uvela Rusiji, naštetila svojim interesima, jer se i njima stvorio višak proizvoda, koji sada plasiraju u zemlјama jugoistočne Evrope i kod nas, jer im je SSP sporazumom omogućen bescarinski uvoz robe u Srbiju, a kada je u pitanju naš izvoz onda su nam određene kvote i kriterijumi. Kod njih je rok važnosti proizvoda 6 meseci, a kod nas 2 godine. Došli smo u situaciju da nam uvoze robe sumnjivog kvaliteta, stare i po 20 i više godina iz njihovih robnih rezervi, da ne kažemo otpad. Srpska radikalna stranka je sa svojim lјudima na teritoriji opštine Bogatić već angažovana na otkupu i plasmanu naših polјoprivrednih proizvoda u Rusiju i Belorusiju.

Kada je u pitanju ratarstvo, ne samo Mačva, cela Srbija je prepuštena gledanju u nebo. Nijedna MZ nema zalivni sistem koji bi u sušnoj godini podigao prinos na nivo na kome bi trebao da bude. Potrebno je izvršiti elektrifikaciju polјa, jer je u drugim zemlјama zalivni sistem garancija da će nam se uloženo vratiti sa određenom zaradom. Tako da je to jedan od značajnijih problema kojim ćemo se baviti i bar sa 40%  sredstava učestvovati u realizaciji tog projekta.

Mišlјenja smo da se i kulturi na teritoriji opštine Bogatić ne posvećuje dovolјno pažnje. „Hajdučke večeri“ su počele da se svode na paradu kiča, jer se troše ogromne sume novca za nastupe kojekakvih pevača, iako bismo mi na teritoriji opštine mogli da obezbedimo daleko kvalitetnije sadržaje. Takođe, radili bismo na tome da osposobimo mesne kancelarije u svim mestima, jer je to osnovna ćelija lokalne samouprave i ogledalo svih nas, a dočekali smo da pojedine MZ ne funkcionišu ili rade jednom nedelјno.

Fudbalski klub „Mačva“ ne zaslužuje takmičarski status u kome se trenutno nalazi. „Srpska liga“ je minimum koji ovaj fudbalski klub zaslužuje. Potrebno je ostavriti kontakt sa bišim, uspešim lјudima iz sveta fudbala koji su poreklom sa našeg prostora, a koji bi se angažovali i značajno pomogli povratku našeg kluba na fudbalsku scenu Srbije. Takođe, treba ojačati rad i svih ostalih sportskih organizacija na teritoriji mesnih zajednica.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti proširenju delatnosti Javnog komunalnog preduzeća u Bogatiću, jer je njegov osnivač opština i treba da bude u službi svih građana, a ne samo stanovnika varošice. Zalažemo se za ravnomeran razvoj svih MZ na teritoriji opštine proporcionalno njihovoj veličini. Da se ne dešava, kao što je to bio slučaj, da neka mesta budu favorizovana u odnosu na ostale, jer su nama svi građani jednaki, bez obzira na to u kojoj MZ žive.

Što se tiče obećanja u smislu zapošlјavanja, bićemo umereni za razliku od drugih političkih stranaka, koje nude namerno ili slučajno veliki broj nemogućih radnih mesta, a zarad bolјeg izbornog rezultata, odnosno prevare glasača.

Poštovani građani, iz svega ovoga što smo u najkraćem izneli, nadamo se da ćete prepoznati naše poruke i način na koji planiramo da pomognemo građanima opštine Bogatić. Zaokružite listu Srpske radikalne stranke pod rednim brojem 4. BOGATIĆ U SIGURNE RUKE!

Related Images: