Naslovna Nova Srbija - Lista broj 5 - Nova Srbija
ИСТАКНУТО

Lista broj 5 – Nova Srbija

pin - Lista broj 5 - Nova Srbija

Siniša Puzić, predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije

Opština Bogatić je ruralno područje sa velikim prirodnim potencijalom i na tome treba da se zasniva njen ekonomski i privredni ravoj. Polјoprivredno zemlјište zauzima površinu od 305651 hektara, a šumsko 2948 hektara, što znači da bi za opštinu itekako bile značajne investicije i ulaganja u razvoj mlinske, drvnoprerađivačke i mesno prerađivačke indusrije. Za te i takve investicije prvo je potrebna infrastruktura i to na prvom mestu kanalizaciona mreža. To je prioritet i osnov za sva ulaganja u našu opštinu. Upravo je to ono što nas i ograničava da uđemo u «klub» srednje razvijenih opština. Onog momenta kada rešimo pitanje kanalizacije, bunara za pitku vodu i nasipa za bezbednost od izlivanja reka, rešićemo tri goruća pitanja za sudbinu Mačve. Najveća insvesticija koja bi trebalo da apsolutno pokrene opštine je u eksploataciji tople vode. Onog momenta kada uspemo da nađemo nekoga ko zaista želi da pokrene sve prednosti termalnih izvora čini nam se da će mnoge naše nedaće nestati. Jer, ako je procena da se čitava Mačva može grejati na toplu vodu, mi se možemo smatarti bogatom regijom. Rešavanjem ovih pitanja stvoriće se uslovi za novo zapošlјavanje što je značajno s obzirom da je broj nezaposlenih u porastu.

 

Da li zaista toliko treba ubeđivati birače da daju glas Novoj Srbiji? Mi smo 2004. godine upravlјali Direkcijom za građevinsko zemlјište, puteve i izgradnju i od tada svako selo, svaka mesna zajednica je dobila osvetlјenje, 90 posto lokalnih puteva je izgrađeno, izgrađeni su trotoari, prostori za parkiranje… Naša jedina slabost je bila u tome što nismo uspeli da se reklamiramo i što su uvek drugi prisvajali sve ono što smo mi osmislili i uradili. Uostalom, da nije bilo Nove Srbije, još bi se klackali kaldrmom do Šapca ili upadali u kratere na putu do Pavlovića mosta. Treba li nabrajati semafore, pošlјunčene puteve, popločane ulice… Spisak je dugačak i verovatno će se svi opet «kititi tuđim perjem» – ovog puta našim.

I kako onda Nova Srbija može da bude «ista kao svi». Nijedan naš odbornik nije «prebegao» na neku drugu stranu. U poslednjem sazivu Skupštine opštine imali smo šest odbornika – najviše od svih!

Zbog svega ovoga, kada neko kaže da će na lokalnim izborima glasati za listu pod brojem 5, može samo da dobije odgovor – tako se radi! Mi iza sebe nemamo lidere iz Beograda, ali oni sigurno neće doći da vode našu opštinu i zato mi imamo prave lјude na svakoj od 31izborne jedinice. Tu su i profesori, i pravnci, i selјaci, ali pre svega dobri i pošteni kandidati i oni se neće kriti iza partijskih lidera. Lokalni izbori su jedno, a republički nešto sasvim drugo. Borićemo se da uđemo u vlast sa svima koji imaju za cilј da naša Mačva dobije izgled i ugled kakav smo zamislili. Idila da svi budu u vlasti potrajala bi možda malo duže od dva dana. Svi koji izlaze na izbore imaju svoje cilјeve i tako nastupaju pred svojim biračima. Mi ćemo se boriti da sve ono što smo započeli u infrastrukturi i završimo i zato nam je potrebna podrška glasača. Mi smo Nova Srbija, broj 5 na lokalnim izborima, a sada i posle glasanja će biti Nova Srbija – tako se radi.

 

Related Images: