Naslovna DS - Lista broj 7 - ZA PRAVEDNU MAČVU- (Demokratska stranka-Zajedno za Srbiju-Socijaldemokratska stranka - Liberalno-demokratska partija) - Slobodan Savić
ИСТАКНУТО

Lista broj 7 – ZA PRAVEDNU MAČVU- (Demokratska stranka-Zajedno za Srbiju-Socijaldemokratska stranka – Liberalno-demokratska partija) – Slobodan Savić

pin - Lista broj 7 - ZA PRAVEDNU MAČVU- (Demokratska stranka-Zajedno za Srbiju-Socijaldemokratska stranka - Liberalno-demokratska partija) - Slobodan Savić

Slobodan Savić, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke

Pošto je prethodno urađen projekat generalnog vodosnabdevanja opštine Bogatić,  a potom detalјni plan  proširenja izvorišta, a potom detalјni plan za potisni vod, izvorište – Klenje – Badovinci u dužini od 11km sada je moguće to i uraditi, a to će biti i jedan od osnovnih zadataka ove grupe nakon izbora, ako nam građani ukažu svoje poverenje. Dakle, potisni vod  za vodosnabdevanje Klenja i Badovinaca može se  završiti za dve do tri godine i na tome će se najviše raditi! Pored toga što meštani dobijaju čistu i zdravu pijaću vodu, dolazi i do  širenja vodovodne mreže, rasta JKP u Bogatiću i do novih naplata. Voda je gorući problem u opštini, u većini mesnih zajednica voda nije za piće.

 

– Kanalizacija da bi počela sa radom trebaju nevelika sredstva kako bi glavni kolektor bio u funkciji i kako bi se odmah javne ustanove prikačile i bio rešen problem sa septičkim jamama i izlivanjem u centru Bogatica i šire! U 21. veku mi u centru varošice imamo septičke jame, što je poražavajuće! Kada dođe do obilnijih padavina one se izlivaju i postaju izvor zaraze!

– Toplifikacija Bogatića, vrednost prve faze toplifikacije škola, Doma zdravlјa, Opštine, vrtića i drugih javnih ustanova je oko 3.000.000€. Treba da koristimo evropske fondove, da konkurišemo za njih sada kada su nam dostupni. Ali su nam za to potrebne dve stvari: lokalna samouprava koja želi da se bavi ovim zadatkom i stručni lјudi pri LER-u (kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj). Imamo  veliku uštedu u energentima, a toplifikacija se vrši na osnovu bušotine sa toplom vodom.

– Polјoprivreda: Kada je polјoprivreda u pitanju danas je selјak u najvećem problemu, naročito mala i srednja polјoprivredna gazdinstva, koja jedva preživlјavaju. Direkcija za polјoprivredu mora da poveća budžet i prisnije sarađuje sa polјoprivrednicima.

Pristupanje regionalnoj deponiji Srem – Mačva, nastavak izgradnje trotoara radi bezbednosti pešaka i biciklista, izgradnja i renoviranje dečijih igrališta, nastaviti započeti rad na elektrani na biomasu i dodatna ulaganja u konjički sport su svakako prioriteti našeg delovanja ako nam građani ukažu poverenje.

 

 

Ograničavajući faktor su svakako politika i ideje, koje se u opštini Bogatić vode decenijama, i dovele ovu opštinu u grupu najnerazvijenijih opština u Srbiji! Sav potencijal koji Bogatić ima nije iskorišćen, čak je narušen i zapostavlјen!

 

Birači prepoznaju grupu ZA PRAVEDNU MAČVU, prepoznaju spoj iskustva i mladosti, mladih i fakultetski obrazovanih lјudi, koji nisu želeli da odu iz opštine u veći grad, nego su ostali da je menjaju na bolјe, kako bi sebi i drugima obezbedili bolјe uslove za život. Pozivamo građanke i građane opštine Bogatić da na narednim lokalnim izborima podrže listu za PRAVEDNU MAČVU, kako bi nakon izbora bili u mogućnosti da ove probleme i rešavamo.

Related Images: