Kros 8 - Održan kros osnovaca i srednjoškolaca
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

Održan kros osnovaca i srednjoškolaca

pin - Održan kros osnovaca i srednjoškolaca

На Општинском кросу у организацији Спортског савеза и под покровитељством Општине Богатић, данас се надметало више од 300 основаца и средњошколаца.

– У Стратегији развоја спорта на подручју општине Богатић до 2020. године, као и на државном нивоу, унапређење и афирмацију школског спорта је један од најважнијих циљева. Овај је крос је само једна од манифестација којима  то намеравамо  да постигнемо. Прошле седмице смо организовали турнир у рукомету, а од јесени када почне нова школска година организоваћемо више спортских такмичења за основце и средњошколце – рекао је Мирољуб Станић, председник Спортског савеза Општине Богатић.

Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, који је уручио медаље, дипломе и поклоне најуспешнијим такмичарима, истакао је да ће из општинског буџета у овој години бити обезбеђена средства за обавезне лекарске прегледе деце од шест до четрнаест година, која се баве спортом у школи и спортским клубовима на подручју општине.

– Локална самоуправа ће на тај начин код најмлађих подстаћи бављење спортом и омасовљење школских спортских секција и клубова – додао је Бесеровац.

Related Images: