Pred skupstinu naslovna - ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ И ДАЉЕ ЋУТЕ О ПОДЕЛИ ВЛАСТИ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ И ДАЉЕ ЋУТЕ О ПОДЕЛИ ВЛАСТИ

pin - ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ И ДАЉЕ ЋУТЕ О ПОДЕЛИ ВЛАСТИ

Наредна среда је „Дан Д“ за формирање општинске власти. Само седам дана пред истек законског рока за одржавање конститутивне седнице Скупштине општине из странака које имају одборнике званично не саопштавају баш ништа о својим активностима на формирању скупштинске већине.

Јавност је веома заинтересована за исход локалних избора и формирање власти. Тим пре што су пар месеци пред изборе преовладавале размирице и сукоби између појединих странака у још увек владајућој гарнитури, а које по изборним резултатима могу да поделе власт у „жутој згради“.

И док је чаршија у складу са својим жељама, интересима и ко зна још чиме, већ више пута од завршетка избора поделила функције у Скупштини општине и директорска места у јавним предузећима и установама,   страначки лидери и даље упорно – ћуте.

Због тога су бројне спекулације о формирању већине у оптицају.

У сваком случају одлучиваће постизборна математичка комбинација освојених мандата, а народ ће добити власт какву заслужује.

Зид ћутања на који наилазимо код локалних политичких лидера подгрејава сумње да ће локалну власт скројити партијске централе у Београду, тргујући интересима у општинама и градовима по целој Србији.

То, сложићете се, обесмишљава изборе и 24. априла  исказану народну вољу.

Д. Грујић

 

Related Images: