Sud naslovna - За незаконит отказ наплатио 30.000, а спрема тужбу за још 40.000 евра!
ИСТАКНУТО ТРАКА

За незаконит отказ наплатио 30.000, а спрема тужбу за још 40.000 евра!

pin - За незаконит отказ наплатио 30.000, а спрема тужбу за још 40.000 евра!

Након што је пресудом Апелационог суда после осам година (3. децембра 2015.) доказао да је 2007. године незаконито смењен са места директора Центра за социјални рад „Богатић“ и по том основу инкасирао 30.000 евра, Зоран Павловић је поново пресавио табак и од своје бивше установе тражи још пара!

Повео је судски спор ради исплате отпремнине (рочиште у Суду је 19. јула), а  протеклих дана је најавио трећу тужбу тешку око 5 милиона динара за зараде од смене до данас. Уверен је да му после смене, по уговору о раду, није престао радни однос у Центру. Ипак пре него што напише трећу тужбу, Павловић покушава да постигне договор са  директором Центра и председником Општине.  Предлаже поравнање уз своје услове, додајући да ће њихово испуњење умањити штету коју су начиниле претходне власти. 

Ако дође до суда и Павловић успе да  докаже да још увек „ради“  у Центру за социјални рад, била би то најскупља смена на овим просторима. „Тешка“ више од 70.000 евра!!!

Зоран Павловић је као кадар Српске радикалне странке био директор Центра за социјални рад у Богатићу 2007. године, у време када је уместо распуштене Скупштине (због неуспелог опозива председника општине Раденка Петрића) власт имао привремени орган формиран од стране Владе Србије. На седници овог тела која је заказана и одржана незаконито (председавао Слободан Савић,члан органа) Павловић је смењен, а нови директор Центра постала је Ангелина Јуришић, кадар Демократске странке.

Павловић је на самој седници указивао да је смена политичка и незаконита, али није успео да убеди присутне чланове привременог органа да се на тај начин грубо  обрачунавају са неистомишљеницима и да ће штета због такве одлуке бити велика.  Тужио је потом Центар за социјални рад, чији је Општина оснивач, и после пет година  Суд у Шапцу је донео правоснажну пресуду (22.октобра 2012.). Након три године она је потврђена на Апелационом суду (3. децембра прошле године). За изгубљене зараде, судске трошкове и камате Центар за социјални рад је дужан Павловићу да исплати 3.541.380 динара (скоро 30.000 евра!)

Дуг Центра је преузела Општина и крајем године исплатила нешто више од 1,5 милиона, а остало је требало да се исплати до краја фебруара. Како то није учињено до почетка јула, Павловић је директору Центра Слободану Ковачевићу најавио да ће поднети захтев за извршење.

Још пет милиона динара, по својој рачуници, Павловић би да наплати од Центра за социјални рад (односно Општине Богатић) наводећи да му по уговору о раду практично још није престао радни однос!  Зато, сматра, има право на све зараде и друга примања од момента када му је сменом престао мандат – до данас. Дао је рок својим „повериоцима“ да  до 15. јула постигну договор о томе и у писмима којима се обратио навео да има прихватљиве предлоге. Све са циљем да се избегне судски поступак и буџет претрпи мању штету.

О чему се конкретно ради, да ли је дошло до споразума и каквог, покушавамо да сазнамо.

Д. Грујић

Related Images: