Ekskurzija Naslovna - Епилог вишечасовног малтретирања матуранaта из Богатића - арбитрира ЈУТА!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Епилог вишечасовног малтретирања матуранaта из Богатића – арбитрира ЈУТА!

pin - Епилог вишечасовног малтретирања матуранaта из Богатића - арбитрира ЈУТА!

[bws_googleplusone]

Основна школа „Мика Митровић“ затражила арбитражу Националне асоцијације туристичких агенција када се родитељи и агенција „Интертурс“ нису споразумели о компензовању пропуста у организацији матурске екскурзије у Врњачку Бању 

Пошто  родитељи матураната Основне школе „Мика Митровић“ из Богатића и агенција „Интертурс“ из Шапца, нису могли да се договоре ко је крив за скоро шесточасовно кашњење у поласку на матурску екскурзију и како ће се компензовати невиђено малтретирање деце и родитеља,  о томе ће у арбитражи „пресудити“ ЈУТА.

Захтев Националној асоцијацији туристичких агенција да арбитрира у овом спору упутила је школа на основу одлука Савета родитеља и Школског одбора.

Ученици осмог разреда, њих 107, кренули су  30. октобра на матурску екскурзију у Врњачку Бању у пола један поподне, уместо у седам ујутро. Аутобус  који је по децу дошао у седам ујутро имао је по налазу полиције неисправне гуме. И други, који је стигао у десет сати, није могао на пут из истог разлога. Тек трећи аутобус  „Дунавпревоза“, кога је „Интертурс“ ангажовао да превезе мале матуранте,   био је исправан! Ђаци су на екскурзију кренули после пет и по сати чекања!

По повратку са екскурзије пропао је покушај „помирења“ агенције и родитеља који су љути због вишечасовног малтретирања деце. Многи родитељи неће да плате другу рату док се не утврди ко је крив, питајући се да ли је у реду да после свега плате целу другу рату или  агенција која је екскурзију организовала треба деци да  „плати“ вишечасовно малтретирање. На родитељском састанку на крају првог тромесечја расправљало се о  компензацији вишечасовног кашњења у поласку на екскурзију у Врњачку Бању.

„Мачва Пресс“ сазнаје да се чуло мноштво предлога које су као решење нудили представник агенције и родитељи, али се страсти нису смириле и није било решења којим би обе стране биле задовољне. Сазнајемо да су матуранти у потпуности добили све што је било обећано по програму екскурзије, од смештаја, исхране, обиласка манастира. Проблем је „само“ што су чекали пет и по сати да крену на екскурзију.

Колико ће и кога коштати  пропуст због неисправних аутобуса,  кашњења екскурзије и невиђеног малтретирања деце и родитеља,  у арбитражном поступку „пресудиће“ ЈУТА!

Д. Грујић

Related Images: