Nelegalne kuce Naslovna - СВАКА ЧАСТ - ЗАВРШЕНО ПРЕ РОКА: Пописано 12.000 "дивље" саграђених објеката!
ИСТАКНУТО ТРАКА

СВАКА ЧАСТ – ЗАВРШЕНО ПРЕ РОКА: Пописано 12.000 „дивље“ саграђених објеката!

pin - СВАКА ЧАСТ - ЗАВРШЕНО ПРЕ РОКА: Пописано 12.000 "дивље" саграђених објеката!

[bws_googleplusone]

Данас су у Бадовинцима пописане последње нелегално саграђене куће и помоћни објекти, чиме је пре истека законског рока (27. новембар) на целом подручју општине Богатић завршен попис објеката који треба да се озаконе!

Општинска управа Богатић је, можда, једина у Србији која је у потпуности завршила овај посао иако су прве екипе пописивача на терен изашле средином јануара.

Попис у свих 14 насеља општине Богатић се обављао према усвојеном програму, од средине јануара ове године до данас. Према првим подацима евидентирано је укупно око 12000 објеката који су зидани без дозволе и они ће у даљем поступку бити озакоњени – рекао је грађевински инспектор Зоран Арсеновић.

За око 9000 објеката који су пописани до јула донета су решења о рушењу, чиме је покренут поступак озакоњења.

Досад је по Законо о озакоњењу „папире“ добило око шездесет кућа и помоћних објеката који су својевремено грађени без  неопходних дозвола.

У наредном периоду одељење Општинске управе за урбанизам, грађевинарство  и комунално-стамбене  послове интензивираће процедуру озакоњења.

Нелегално саграђени објекти ће у извесној мери моћи у краћем року и са знатно мањим трошковима да се озаконе, с обзиром да је Министарство грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја дало мишљење да за економске и помоћне објекте неће бити неопходно прибављање пројектне документације.

Д. Грујић

 

Related Images: