Skola fudbala Badovinci Naslovna - Бадовинци: Школа из које се не бежи!
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

Бадовинци: Школа из које се не бежи!

pin - Бадовинци: Школа из које се не бежи!

[bws_googleplusone]

Педесет малишана из Бадовинаца, у школи фудбала којом руководе тренер Милосав Марић и председник Саша Јевтић уче фудбалске вештине, друже се и такмиче са својим вршњацима, на путу до остварења својих спортских снова.

 

У Бадовинцима заиста не морају да брину да једног дана фудбал неће бити „најважнија споредна ствар на свету”. Један одлазак на игралиште „Дрине”, било ког дана у недељи, увериће вас да ће се у овом селу лопта котрљати још дуго. Малишани који имају снове да постану славни фудбалери окупљају се седам дана у недељи у школи фудбала која постоји у оквиру ФК „Дрина”. Основали су је пре десет година Миодраг Делић и Милосав Марић, који и дан данас преноси своје знање клинцима, учи их вештинама фудбалске игре, али и брине да не запоставе школске обавезе.
– За ових десет година велики број деце из Бадовинаца је био у нашој школи, на шта смо поносни, као што смо радосни када наша деца заиграју у другим клубовима. Довољно је да споменем Живорада Арнаутовића који је у „Партизану”, Драгана Кокановића који је сада у „Црвеној звезди”, Јована Росића у „Савацијуму”… Да не спомињем колико се успешне деце обрело у богатићској „Мачви” – прича тренер Марић.

PIONIRI DRINA 103 CRNO 1024x767 - Бадовинци: Школа из које се не бежи!
Пионири – шампиони Општинске лиге

У три селекције, претпетлићи, петлићи и пионири, „Дринина” школа фудбала сада има педесет полазника.
– Само петлићи играју ревијалне утакмице јер немају припадајућег такмичења, претпетлићи играју Мини-макси лигу, док су пионири јесењи прваци Општинске лиге – каже Саша Јевтић, председник школе фудбала.
Надметање са вршњацима је велики изазов за децу. Такмичарски дух, жеља да покажу шта су научили, дружење, нова познанства, као магнет привлаче малишане у ову својеврсну спортску школу.

Drina fudbaleri 103 CRNO 1024x1072 - Бадовинци: Школа из које се не бежи!
Претпетлићи играју у Мини-Макси лиги:Слoбoдaн Jaнкoвић, Дрaжeн Дрaкулић, Maркo Слaвкoвић, Ђoрђe Jeвтић, Лукa Jeвтић, Лaзaр Рoсић, Вeљкo Jeвтић, Maркo Чeмбић, Слoбoдaн Слeпчeвић, Mихaилo Врaчaрић, Лукa Лaушeвић и Лукa Jeвтић, са председником школе и тренером

– Деца 2002. годиште су постигла досад највећи успех освојивши Мини-макси лигу у Шапцу, били су прваци региона и учествовали су на турниру у Кући фудбала у Старој Пазови где су освојили четврто место у конкуренцији са прволигашким екипама Звезде, Партизана и Рада. Ове сезоне деца рођена 2008. и 2009. године представљају нашу општину у Мини-макси лиги која се игра пет месеци, до марта када је завршница такмичења -наставља тренер Марић.

Деца се пријављују током целе године.Чују једно од другог и уз дозволу родитеља се прикључују тренинзима. Ретко ко одустане, без обзира што мањка талента, јер су приликом првогу сусрета охрабрени да није све у таленту и да се упорношћу може много постићи. Тренера Марића родитељи подржавају и због тога што су њихова деца, када оду да тренирају – у сигурним рукама.
– Деца ме слушају и нема никаквих проблема, чак ни са онима за које ми учитељи у школи кажу да су много немирна. У овој школи сви су добри и слушају. Ја повремено идем у школу да проверим какав је успех, да ли су „попустили” у учењу, говорим им да треба да буду добри ђаци да би сутра били вредни и поштени људи, да треба да уче. Пред утакмицу проверавамо како стоје са оценама. Ко има мање од четворке из главних предмета не може да игра утакмицу. То је „казна” – додаје тренер Милосав Марић.
Д.Грујић

Related Images: